o kvalitetu zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
orthos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:13 am

o kvalitetu zuba

Post od orthos »

Ja sam po profesiji stomatolog i tokom studija kao i tokom daljeg usavršavanja ni sam naišao na dilemu o kvalitetu zuba. Postoji superlativ u literaturi koji mislim nije ni malo netačan da čist zub nemože da oboli. Dakle moje mišljenje kao i mišljenje većina stomatologa je da nije problem zdravih zuba u kvalitetu već u higjeni.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Dakle Vi tvrdite da svi imamo zube istog kvaliteta?
orthos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:13 am

Post od orthos »

Priroda je dala velikoj većini ljudi toliko kvalitetne zube da je uz odgovarajuće higijene, ishrane i kontrole kod stomatologa moguće da sačuvamo zube doživotno.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Pa izgled zuba je odreden i genetikom to je nesumljivo,mislim ukoliko neko u porodici ima ceste kvarove,opadanje zuba,velika je verovatnoca da ce i on onda imati lose zube.Ipak ogromnu ulogu tu ima i dentalna higijena.Mislim da uzimanje fluora i pranje zuba cine 30% zdravih zuba,30 % na naslede a ostalih 40% odlazi a nacin ishrane,bez secera,jacanje zuba putem voca i drugo.Bas sam citao kako ove nove gume za zvakanje bez secera sadrze sorbitol koji ne kvari zube a pojacava lucenje pljuvacke.Pa ko voli nek izvoli
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Odgovori