Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Krvarenje ukazuje na upalu a to vodi paradentozi. A paradentoza koja se ne odrzava tacnije koja nije pod kontrolom vodi u ispadanje zuba. Takodje bakterije koje su tu nalaze uticu lose recimo na srce a i na ceo organizam. Mislim da je to sasvim dovoljno. Krvarenje desni nije nesto preko cega treba da predjes olako.
Problem se resava ciscenjem mekih i cvrstih naslaga (kamenac) u stomatoloskoj ordinaciji. I naravno pravilnim pranjem zuba i koriscenjem konca sto bi trebao da ti objasni stomatolog.
Idi kod svog stomatologa i pocni da korisis konac, ispiraj malo usta hidrogenom 3%. (Ne preko 3% da ne sprzis sluzokozu).
Da ne bih otvarao novi post, evo nešto da priupitam. Naime, za vreme ili neposredno posle malo većeg fizičkog napora, npr. trčanja niz i uz stepenice do 12. sprata imam osećaj da mi desni pomalo krvare I ne samo desni, već sluzokoža u ustima. Sve se stabilizuje posle 5 do 10 minuta, ali me plaši da ovo nisu simptomi povišenog krvnog pritiska ?