kriva jedinica - proteza?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
biljaprsic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 5:34 pm

kriva jedinica - proteza?

Post od biljaprsic »

Imam 28 godina. Nisam imala problema sa krivim zubima, niti sam ikada nosila protezu. Medjutim, kada su mi izrasli umnjaci u donjoj vilici jedna jedinica je pochela da se krivi na unutra. U pochetku, naravno, nije bilo primetno, ali sada je vec primetnije, pa sam u nedoumici shta da radim. Da li dolazi u obzir proteza i da li bi tada bilo neophodno vaditi neki zub. U donjoj vilici, inache, imam sve zube. Ne znam da li je bitno to shto josh uvek nemam porodicu.
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Na zalost,niste upozoreni od stomatologa na vreme da nemate dovoljno prostora za smestaj umnjaka,i samim tim ste dosli u situaciju u kojoj ste.Postoje slucajevi u kojima i tada trba da se izvade umnjaci,i to vadjenje nece vratiti vase jedinice na staro mesto a veliko je pitanje da li mozda jos nesto treba da ide napolje-zavisi od slucaja do slucaja.Potazite savet nekog ortodonta,a svakako ukoliko vam treba fiksni aparat nije kasno ni u vasim godinama,a to sto jos uvek nemate porodicu za ovaj problem nije uopste bitno!! Pozdrav :D
Odgovori