Apsolutno svi zubi na mojoj gornjoj i donjoj vilici stoje u savršeno pravilnom redu osim gornje leve jedinice koja beži ka napolje. Pa je možda zato toliko iritirajuće... Elem, imam nepune 23 godine, izvađene sve 4 osmice(ako taj podatak nešto znači), i zanima me koje sve opcije imam kako bih to korigovao. Fiksni aparat me ustvari i najviše zanima... Konkretno, da li zbog tog jednog zuba, aparat mora biti postavljen preko svih zuba gornje vilice ili ne? Spoljni ili možda može unutrašnji aparat? I koliko otprilike traju korekcije tako manjih problema? Novac nije problem.
Da napomenem da cenim bilo kakav odgovor, bilo od stručnog lica, nekoga ko je imao slična iskustva ili nekoga ko samo želi da da svoje mišljenje.
Kriva jedinica gornjeg reda zuba, fiksni aparat ili?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 12:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E ovako, ja sam zbog slicnog problema stavila fixni aparat, jednostavno mi je smetao taj jedan zub. [iako sam zapravo dobila i delimicno resenje jos jednog problema-ukrstenog zagrzaja, ali ja sam primarno zbog tog zuba stavila aparat]. A i smatram da ako sam buduci stomatolog moram dovesti svoje zube u najpristojniji moguci oblik, a ne kao teta Bozen koja prodaje tablete za mrsavljenje, a ima 100kg, koga onda ja lazem...
Ja mislim da bi aparat morao da ide preko svih zuba cisto zbog zuba nosaca, koji bi bili stavljeni u metalni okvir.
Ako pare nisu problem i ako ne zelis da ti se vidi, ligvalni je najbolje resenje... Ja imam obicni, sa metalnim bravicama i mogu ti reci da su neki ljudi tek skoro uocili da ga nosim, a meni je u pocetku bio bas probem oko toga koliko ce se videti i kako ce to sve izgledati...
Mislim da bi ta korekcija trajala okvirno godinu dana, ukoliko nema drugih problema...
pozz

Ja mislim da bi aparat morao da ide preko svih zuba cisto zbog zuba nosaca, koji bi bili stavljeni u metalni okvir.
Ako pare nisu problem i ako ne zelis da ti se vidi, ligvalni je najbolje resenje... Ja imam obicni, sa metalnim bravicama i mogu ti reci da su neki ljudi tek skoro uocili da ga nosim, a meni je u pocetku bio bas probem oko toga koliko ce se videti i kako ce to sve izgledati...
Mislim da bi ta korekcija trajala okvirno godinu dana, ukoliko nema drugih problema...
pozz