Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Sta da radim?
Kome da verujem?
Jedan zubar smatra da moram uraditi biopsiju zbog upaljenih desnih,a drugi smatra da nema nikakve potrebe jer je samo doslo do iritiranja desnih zbog umjetnih zuba.Ja vise ne znam sta da radim jer su mi desni stalno upaljeni,boli me citava strana lica i na vilici imam nesto nisu plikovi ali je belo.To me jako boli ne mogu vise ni da jedem.
Na tom desnom delu gde mi je jako upaljeno imam komad blombe koji je ostao duboko u vilici i kazu da nema sanse da mi operisu posto moraju seci vilicu.Da li je moguce da je taj komad blombe od prije 20 godina koji je nekako upao i ostao u vilici prouzrokovao te moje silne upale i probleme u citavom organizmu?
Kome da verujem i sta da radim?
Molim Vas za savet!!!!!
PROTEZA ME ZULJALA PRIJE 2 GODINE ALI SADA NE SADA ME BOLI JER JE CRVENO I OTECENO.DESNI SU MI STALNO UPALJENI I NE ZNAM RAZLOGA.VREDA ME I NE MOGU DA JEDEM!
PEREM REDOVNO I PROTEZU I MOJE ZUBE ALI NISTA NE POMAZE!
ISPIRAM SA TEKUCINOM,NISTA!
MA KOME DA VERUJEM,DVA DOKTORA ZAVRSILA ISTU SKOLU A SVAKO SVOJE TERA?
Zar nije cudno?
Hvala unapred!!!!!!!!!!!
da li vam je ikad korigovana proteza, kad ste dosli na kontrolu, nakon sto vam je predata proteza na noshenje?morali ste otici na kontrolu i reci kakav problem imate!!
Korigovana u smislu da je dr, prati mjesta gdje vas zulja i eventualno, malo brusio te proteze, odmah pored vas, dok ste na stolici?
Ako je sve to radjeno, onda je jedini izlaz da protezu ne nosite jedan period da se vidi dali ce promjene nestati ili se ipak radi o tzv.stomatitis protetica? AKo promjene nestaju , kad ne nosite protezu, onda tu istu vashu, treba korigovati ili josh bolje uraditi novo, ako ta ista ne zadovoljava. Ako promjene i dalje traju i nakon noshenja proteze, onda trebate otici specijalisti za bolesti usta koji bi izdiferencirao vashe promjene i skaldno tome odredio pravce terapije.
To je nesto sto ce vam reci vas stomatolog koji vam je radio proteze.
Sretno!