Koliko fixna proteza pomaže kod drenaže?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sadstatue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 9:17 pm

Koliko fixna proteza pomaže kod drenaže?

Post od sadstatue »

Imam 25 godina,nepravilan zagrižaj,pre par godina su mi radili drenažu na jedinicama.Kad sam bila mala nosila sam protezu,ali nisam izdrzala do kraja...javascript:emoticon(':cry:')
javascript:emoticon(':cry:')Sad se gorko kajem i pitam:Ima li sanse da fixna proteza popravi stvar?Koliko bi pomoglo vadjenje zuba u svemu tome(jer je to jedini nacin da se napravi dovoljno prostora)?
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Ne kapiram sta su drenirali na jedinicama,tj. kakve to ima veze sa protezom?
sadstatue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 9:17 pm

Post od sadstatue »

Na jedinicama mi je pre dve godine dijagnostifikovana gangrena,rekli su mi da je jedini nacin da se ona izleči drenaža,to su valjda i uradili.
Sad je sve u redu,ali su mi zubi ostali nepravilni,(izbačeni)t.j.samo one dve jedinice sa početka priče.Nada uvek umire poslednja,pa me zanima,da li postoji neki način(fixna proteza ili nešto drugo)da se one vrate na mesto koje im pripada?Hvala!
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Da,gangrena udruzena sa periapikalnim procesima mora da se drenira.Dobro ti je to uradjeno.Sto se tice izbacenosti,verovatnije se radi o nekoj vrsti teskobe ali u principu trebalo bi da mogu da se vrate na mesto.Potrazi nekog (ili nekoliko) ortodonta pa se posavetuj.
Odgovori