Kod kog stomatologa da idem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

P.S. Evo jedne vrlo korisne stranice o tome kako-naci-stomatologa, pa se nadam da ce vam biti od koristi:

http://www.quackwatch.org/04ConsumerEdu ... hoose.html
Dobar text, i mi stomatolozi nesto novo naucimo svaki dan. :wink:
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Aha, pogledajte ceo sajt, ima vrlo zanimljivih stvari:

http://www.quackwatch.org/index.html
surowins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2006 4:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

strah

Post od surowins »

cao svima zovem se milan i imam 28g i imam ogroman stah od zubara na forumu sam procitao da meni slicnih ima..
moje stanj zuba je ocaj ukratko donj desna vilica ima 8 zuba gornj srecom samo dva za vadjenje i jedan sa kmecom.
Posto je ova tema kako naci dobrog zubara ipricacu vam moje iskustvo u pronalazenju,ja sam lutau od zubara do zubara trazeci ono pravo a nasao sam pedprosle godine bez icije preporuke.
Setajuci gradom,balkanskom ulicom,u vilici sam imao pokvarenu(opasno crn zub skroz udubljen u koren de se moglo staviti i pola bataka:(((..) i prodjm pored zubarske ordinacije na kojoj pise radno vreme od-0-do-24.
Ulazim sav prestravljen ali sa zeljom da resim problem kad na zidovima ordinacije sve diplome sto nase sto strani sertifikati.
Da skrati pricu imao sam gangrenu i radjena mi je operacija koju nisam ni sanjao da cu preziveti ali ispostavilo se da sam konacno naso svog zubara.
Dr Mladen V.Mandic Specijalista Oralne hirurgije,za tog coveka imam samo reci...ma covek je Koperfild verujte na rec.

P.S:Nisam procitao pravilnik foruma pa bih postavio pitanje moderatorima foruma dali mogu da ostavim adresu i broj,mog zubara pa ko bude zelo neka proveri, ne samo da sam prevazisao strah i predrasude u vezi zubara nego poceo i da se interesujem da svoje znanje o zdravlju zuba dignem na visi nivo i tako sam naleteo i na ovaj forum,za koi mislim da je prava riznica informacija(pravih)i saveta za svakog coveka.
surowins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2006 4:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od surowins »

miminamama procito sam tvoj post o momku kome je uradjena operacija 1-2 a na snimku nema ni traga,prosto nemogu da verujem da ima takvih ljudi,ja sam imao operaciju 2ke korena pre godinu ipo a preneki dan sam uradio snimak kompletne vilice i jasno se vidi rez korena posto su ga sekli po vertikali operacija je trajala skoro sat ubacena krunica i navlak ili zub kakoli se vec zove koristim ga ko svoj mogu slobodno snjim i da kidam a da neosetim da je to smo umetk na moj koren.

Ako postoje takvi prevaranti treba ih prijavljivati ili napraviti crnu listu zubarskih ordinacija ili nesto slicno na ovom forumu dali bh to mogli da organizujemo
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Drago mi je da ste nasli resenje za svoj strah, i stekli poverenje u nekog stomatologa :).
Sto se tice momka kojem su zubi "operisani", tu nema leka; mene zakletva obavezuje da ne blatim kolege, moje je samo da dam strucno misljenje, sto mu je i receno i detaljno objasnjeno zasto i kako. Mladic nije nimalo bio zainteresovan za "isterivanje pravde", te je sve tu stalo. Ja sam ponudila da ga odvedem kod mog profesora maksilo-facijalne hirugije (covek sa evropskim renomeom), da mu napise strucno misljenje, ako zeli da pokrene postupak, mladic nije hteo, i tu je kraj price.
Na zalost, moram da vas razocaram po pitanju resavanja problema malprakse, sarlatanstva i svega tome slicnog. Ima osoba, situacija i problema protiv kojih smo se i godinama borili, i kao pojedinci i kao udruzenje, da nismo ama bas nista postigli.... To je duga prica i nije za 'net. Moja (i nasa) iskustva po tom pitanju su vrlo losa.

Kako god, ja vam od srca zelim svako dobro, i sa zubarima i uopste :).
XANJAX
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 12:37 pm

Post od XANJAX »

Imate li preporuku za stomatologa DZ Vracar, ili privatnog stomatologa potez C.Krst - Slavija
hvala
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

@XANJAX
a i svi ostali. Od prosle nedelje idem kod stomatolaoga bas na potezu koji tebi odgovara.
Nije mi jasno zasto ne smemo da napisemo ime neke ordinacije, a na ginekologiji smo pisali i imena i adrese :roll: ?
Autor Poruka
XANJAX

Poslacu ti pp, pa ti vidi :wink:
XANJAX
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 12:37 pm

Post od XANJAX »

Hvala puno, ipak mi znaci da odem kod doktora po preporuci koji je pazljiv i strpljiv.
Koliko sam cula cene u domovima zdravlja i kod privatnika skoro su pa iste.
Znaci ipak vredi otici kod privatnika.
jefi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:31 pm

Post od jefi »

Ako neko zna nek mi odgovori!

Imam 14godina I nosim obicnu protezu,gornji zubi su mi krivi(izbaceni napred) tako da mi je razmak izmedju gornjih I donjih zuba velika,stane mi ceo prst izmedju.
Zanima me da li otprilike znate koliko dugo trebam da nosim protezu I koliko sati dnevno.Znam da za duzinu nosenja treba pregled da bi znali,ali evo maker otprilike mi recite ako nosim nap.14 sati dnevo,koliko jos meseci./godina treba da nosim protezu.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

S obzirom da imas 14 godina,sto znaci i stalnu denticiju,mislim da obicna proteza nije najbolje resenje za tvoj problem.Naime sile koje ta proteza stvara mogu doneti vise stete nego koristi za stalne zube,a i te sile mogu da pomere samo krune zuba ne i ceo zub,pa su recidivi vrlo cesti.Moj savet je da konsultujes i drugog ortodonta,ako si u nekom gradu gde postoji stomatoloski fakultet mogao bi tamo otici na pregled.Znam da su fiksni aparatici dosta skupi,ali imas 14 god.,pa je moguce da bi nesto islo i preko socijalnog.Pozz!
jefi
Stalni član
Stalni  član

Post od jefi »

A koliko bi otprilike kostala fiksna proteza preko socijalnog,i koliko se placa pregled na stomatoloskom falkultetupp

i ja sam zensko:)
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Pre svega primi moje izvinjenje,draga jefi :D ,a sada sto se tice cena ,zaista ne znam,najbolje da pozoves sluzbu 988 i trazis odelenje ortopedije vilica na stomatoloskom fakultetu,pa da se direktno raspitas.Moguce da ce ti trebati uput iz lokalnog doma zdravlja,pa onda pregled neces ni placati,ali najbolje da ih pozoves i dobijes tacne odgovore.Pozz!
jefi
Stalni član
Stalni  član

Post od jefi »

ok,hvala ti mnogo na savetu.
kiselina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:05 pm

surowins hvala za savet :)

Post od kiselina »

Pre svega, pozdrav za administratore foruma, zaista je koristan!!!
Surowins, spasio si me. Procitala sam tvoju poruku o tome kako si izgubio strah od zubara. Ja sam takodje imala veliki strah. Ozbiljni i ugljosteni zubari koji ti prilaze sa busilicom i rade ti nesto u vilici. Toliko sam se bojala te busilice da su mi suze isle same od sebe kada sednem na stolicu. I taj miris...fuj....
U svakom slucaju, posto zivim u blizini te ordinacije o kojoj si pricao, resila sam da konacno zavirim u nju i vidim kolko bi me kostalo da konacno popravim zub koji je otvoren vec 2 godine. Covek (taj stomatolog Mladen) je stvarno lik! Napravio je komediju oko toga sto treba da popravim zub. Pre svega, cene su mu potpuno pristupacne,a i nije ugljosten, vec je potpuno oputen! Platila sam 20 evra za plombu,a dala bi mu jos toliko. Potpuno je strucan, nisam ni osetila da mi ceprka po ustima, zaboravila sam na busilicu,i najbolje od svega-spasio mi je zub.
Ono sto si rekao da radi od 00-24 nije tacno. Radi do 19h,ali tu je njegov mobilni na vratima,i covek dolazi odma ukoliko ga pozoves,ako ti je hitno. I da, mnogo mi se svidja ambijent u ordinaciji. Ne osecam se kao da sam dosla na smrtnu presudu...
Stvarno,sve pohvale!!! Doktore,ako citate ovo, stvarno od srca vam zelim sve najbolje u zivotu! Lisili ste me straha od zubara!Ne znam da li ovde smem da napisem njegovu adresu,ali ako nekom treba,nek me kontaktira, dacu mu. Stvarno, covek je extra!
uros4org
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 30, 2008 11:36 am

Pitanje

Post od uros4org »

Da li mi molim te mozes poslati adresu i br. telefona tog stomatologa u balkanskoj na [email protected] Hvala ti puno unapred :)
Odgovori