Kako da znam da li ispod plombe nekim sluchajem postoji novi karijes?
Mislim da li je moguce da postoji karijes ukoliko zub ne boli, ne menja boji itd- mislim sa njim je sve u redu, ali ja ipak strahujem da bi se ispod mozhda mogao nalaziti karijes za koji ja ne znam...
Kako da znam?
dobrim rendgenskim snimkom...
No to opet tesko da mozete sami prepoznati, niti ima potrebe za tim. Ako osjecate probleme , otidjite na pregled, uraditi snimak zuba i dr ce vam ga ocitati. A potom se i odluciti da li treba skidati ili zadrzati plombu.
Nista spektakularno, niti razlog za paniku i sikiraciju sa vase strane , dakle, pregled i posjeta stomatologu su vas sledeci korak. sretno
No to opet tesko da mozete sami prepoznati, niti ima potrebe za tim. Ako osjecate probleme , otidjite na pregled, uraditi snimak zuba i dr ce vam ga ocitati. A potom se i odluciti da li treba skidati ili zadrzati plombu.
Nista spektakularno, niti razlog za paniku i sikiraciju sa vase strane , dakle, pregled i posjeta stomatologu su vas sledeci korak. sretno

nata77 napisao:Ali koliko cesto se sme raditi snimak? Zbog zracenja?I na koliko se preporucuje, da bih bila mirna, posto ne zelim da zavisim od odokativne metode stomatologa koji uvek nesto nadje ako je slobodan ili nikad nista ako je u guzvi? malo preterujem ali u sustini je tako.
Molim vas nemojte tako da pricate. Jasno je da su svi ljudi razliciti, ali potcjenjivanje do te mjere da vase laicko oko bolje prepoznaje karijes ispod plombe na RTG snimku od dr stom. koji je zavrsio tako tezak studij, je zaista neozbiljno i ponizavajuce.
AKo ne vjerujete svom stomatologu, promijenite ga, otidjite po nekoj preporuci kod drugoga, ali neozbiljno se kao laik petljati u tudji posao.
Ne volim da kritikujem, ali ovakve stavri me prosto iritiraju, kad cujem.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 12:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mislim šta reći
Nisam ni blizu dr. stom..., verovatno sam bliža hipohondrima koji stomatologiju "razumeju" kao i proučavanje novih nebula ali neki ljudski idiotizmi i mene zadive!
Zato samo jedan savet-ne čačkaj živce čoveku koji ti čačka nešto u usnoj duplji-samo se seti koliko zub zna da boli i kako bi bilo "divno" prorediti njihov ukupan broj.
Al takođe i svi vi stomatolozi ste imali bar po jednog pacijenta kome je neki nazovi zubar žestoko uništio,rasklimao ili čak izvadio zdrav(pogrešan) zub.A ako još niste...pa jednom hoćete a tad sva ta priča o dugom i iscpljujućem studiranju neće pomoći tom već istraumiranom i nadasve besnom pacijentu.
A sad dosta brbljanja i od mene
...čeka me Kombinovani prašak-juče su mi vadili zdrav zub i sad mi je smak sveta stigao
....
Zato samo jedan savet-ne čačkaj živce čoveku koji ti čačka nešto u usnoj duplji-samo se seti koliko zub zna da boli i kako bi bilo "divno" prorediti njihov ukupan broj.
Al takođe i svi vi stomatolozi ste imali bar po jednog pacijenta kome je neki nazovi zubar žestoko uništio,rasklimao ili čak izvadio zdrav(pogrešan) zub.A ako još niste...pa jednom hoćete a tad sva ta priča o dugom i iscpljujućem studiranju neće pomoći tom već istraumiranom i nadasve besnom pacijentu.
A sad dosta brbljanja i od mene