Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
joj pomagajte ,kada koncem samo dotaknem interproksimalni prostor izmedju gornje dvojke i jedinice pocinje da krvari....inace ovaj zub sam popravljao od karijesa i nema zivac..(dvojku).i ponekad imam osecaj kao da sma ga nabio u vilicu...inache se ne klati,,,,shta to mozhe da bude?jooooj molim vas pomozite mi ja cu da se ubijem!
Moze biti vishe razloga...
-mozda je previs plombe tj. plomba pritisce na zubno meso koje je izmedju zuba, te stvara stalnu iritaciju i moze da stvori taj osjecaj pritiska kojeg opisujete...
-mozda je parodontalni dzep...
-moguce da postoji neki od gingivitisa recimo catharralis..
-mozda pregrubo utiskujes konac i dovodis do povredjivanja ..
-trebas otici na pregled kod svog stomatologa...jer ne moze se sve ovako nabrojati napamet dok se ne vidi, a i nabrojano vama nema velike koristi..OSIM cinjenice da se konac treba lagano uvlaciti u interdentalni prostor, ne trljati sa njim naprijed nazad, vec uvuci do dna, a podom uz bocnu stranu jendog zuba povuci prema ivici zuba, a potom uz bocnu stranu drugog zuba opet povuci ka ivici tog zuba.
I druga stvar, prilikom pranja zuba cetkicom, ne koristiti pokrete naprijed nazad, vec od desni ga ivici zuba, lagana masaza desni sa blagim vibracionim pokretima, ima u "ljepljivoj" objasnjena tehnika pranja zuba, da se ne ponavljamo...
sve najbolje, a kazem, tesko je reci napamet dok se ne pregleda..
hvala vam puno!bio sam kod stomatologa,nije nishta opasno...ali zato me interesuje ,poshto sam popravio zub,shta mozhe da pomogne u poboljshanju dentina...?? i da li mozhe sada,kada imam 16 godina...?