Izbeljivanje zuba?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Andrej89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:12 am

Izbeljivanje zuba?

Post od Andrej89 »

Dobar dan.
Danas sam bio kod zubarke i kaze da su mi zubi super, zdravi, imaju prirodnu boju itd. Medjutim ja bojom nisam zadovoljan.
Hteo bih da ih izbelim. Medjutim zubarka kaze kako je to lose jer tu ucestvuju neke kiseline koje uticu lose na desni ili gledj (tako nesto valjda).
Mene zanima koliko je to bezopasno?
I da, zube perem posle svakog obroka. Medjutim ispod desni na prednja 2 zuba pojavilo mi se nesto sto ne znam da opisem. Kao zuckasta boja koja je nastala posto sam ostetio kozicu iznad zuba(razvukao)??
Ne vidi se ali me nervira :/ Sta protiv toga?
Kaze mi stomatolog da je to zbog toga sto suvise jako stiskam cetkicu i da treba da koristim meksu??
Pozdrav, i hvala unapred.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Zdravo.Ja ti takode ne bih preporucio izbeljivanje iz par razloga.Prvo neka od tih sredstava sadrzi peroksid koji je poznato oksidaciono sredstvo,i na taj nacin ti moze ostetiti caklinu,i uciniti je podloznom pojavi karijeza.Drugo,kao alternativu mozes uzeti neku biljnu metodu,naravno uz konsultaciju sa stomatologom.Trece sredstva za izbeljivanje su cesto preskupa.Zato ti je najbolje da situaciju ostavis kakvom jeste i da se vise posvetis prevenciji karijeza.Mislim da ti je navika da peres zube posle svakog obroka mac sa dve ostrice. :D Dobra strana je u tome sto se uklanjaju ostaci hrane,sprecava karijez,osvezava dah,pojacava lucenje pljuvacke.Medutim,ti navodis takode i neke posekotine.Pa bih ti zbog predlozio da zube peres dva puta dnevno,kao ja,mada sam imao problema sa karijezom (samo) 2 puta do sada.Takode,te posekotine predstavljaju otvorena vrata nekim bakterijama i mogu izazvati velike posledice.S toga bi ti najbolje bilo da se savetujes sa stomatologom oko pranja zuba.I da ne zaboravim,tvrda cetkica moze ostetiti caklinu,i dobijas pojavu karijeza. :D
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

zlett napisao:Zdravo.Ja ti takode ne bih preporucio izbeljivanje iz par razloga.Prvo neka od tih sredstava sadrzi peroksid koji je poznato oksidaciono sredstvo,i na taj nacin ti moze ostetiti caklinu,i uciniti je podloznom pojavi karijeza.Drugo,kao alternativu mozes uzeti neku biljnu metodu,naravno uz konsultaciju sa stomatologom.Trece sredstva za izbeljivanje su cesto preskupa.Zato ti je najbolje da situaciju ostavis kakvom jeste i da se vise posvetis prevenciji karijeza.Mislim da ti je navika da peres zube posle svakog obroka mac sa dve ostrice. :D Dobra strana je u tome sto se uklanjaju ostaci hrane,sprecava karijez,osvezava dah,pojacava lucenje pljuvacke.Medutim,ti navodis takode i neke posekotine.Pa bih ti zbog predlozio da zube peres dva puta dnevno,kao ja,mada sam imao problema sa karijezom (samo) 2 puta do sada.Takode,te posekotine predstavljaju otvorena vrata nekim bakterijama i mogu izazvati velike posledice.S toga bi ti najbolje bilo da se savetujes sa stomatologom oko pranja zuba.I da ne zaboravim,tvrda cetkica moze ostetiti caklinu,i dobijas pojavu karijeza. :D
KUKU!!!
Napravis ranice pa se usele bakterije? Savetuj se oko pranja zuba.
Pranje zuba nije mac vec korisna stvar. Najblja je basova metoda.
Maka cetkica.
Pola za zube pola na desni. Pod uglom od 45 stepeni.
Par sekundi blage vibracije da vlakna udju u slkuse i interdentalne prostore.
Zatim se vrsi pokret na dole za gonje odnosno na gore za donje zube. Svi zubi se peru za prednje i zadnje strane. A potom glizne povrsine iscetkavanjem.

I da razmislis o ovome

http://img66.imageshack.us/slideshow/pl ... 74soc.smil

Pacijentkinja 62 godine.
Posao radjen sat i 30 minuta i bice jos jedno pola sata posla.
Ovde je bas bilo naslaga a vidis rezultate pre i posle. Veoma su vidni.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Ako ti tako kazes.... :lol: :lol: :lol:
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Odgovori