Izbeljivanje zuba u kucnoj varijanti

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Izbeljivanje zuba u kucnoj varijanti

Post od fedja »

pozdrav, naime, da li postoji neshto za izbeljivanje zuba u kucnoj varijanti?... Dakle, neshto efikasno shto mogu da kupim u apoteci ali shto ne shkodi gledji, tj zubima, znachi apsolutno bezbedno...

pozdrav i hvala svima

p.s. izbeljivanje je chisto iz estetskih razloga, zubi su u dobrom stanju, tj uprazhnjavam redovnu kontrolu, pranje, ishranu itd... :)
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Eh, uz rizik da se pomisli da sam primio neke pare za reklamu... Postoji sistem koji je prilično udoban i navodno efikasan (kažem "navodno", jer nemam nikakvog neposrednog niti posrednog-preko svojih pacijenata-iskustva sa dole pomenutim). To je "TresWhite", koji proizvodi americka firma Ultradent (potražite na Google-u). Rezultati kliničkih studija koje sam čitao mu govore u prilog, ali još jednom, ne govorim iz ličnog (posrednog ili neposrednog) iskustva. Ima ga i kod nas, treba pitati stomatologe, ili prodavce dentalnog materijala. Prema važećim protokolima, idealno je kombinovati "home bleaching" sa "in-office bleaching" tretmanom za optimalne rezultate. Moja preporuka bi bila "TresWhite"+"Opalescence PF", ako govorimo o beljenju svih zuba. Sa poslednjim imam pozitivna iskustva. Mada opet sve zavisi od toga da li je u pitanju jedan ili više (svi?) zuba, koji je razlog beljenja, da li je u pitanju postendodontsko potamnjenje pojedinih zuba ili prosto prirodno tamniji zubi, ili pak neka razvojna anomalija... Gomila faktora utiče na izbor metode i predviđene rezultate, naročito na njihovu trajnost! Svakako bih preporučio konsultaciju sa stomatologom pre upuštanja u bilo kakvu akciju beljenja zuba!!!!!
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Odgovori