Ispupcenja na jeziku

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
qwe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 15, 2013 12:12 pm

Ispupcenja na jeziku

Post od qwe »

Pozdrav, nisam siguran da li sam pogodio pravu sekciju da postavim temu i nadam se da mi necete zameriti.

Pojavila su mi se neka ispupcenja na kraju jezika, to izgleda ovako http://screening.iarc.fr/picoral/I4000001a.jpg

Slika nije moja vec sam je nasao slucajno na internetu i dosao ovde u nadi da ce neko moci da mi kaze nesto vise o ovome.

Imam jos jedno pitanje, treba da radim ultrazvuk abdomena i zanima me da li se pomocu toga moze utvrditi da li se nalaze neki paraziti poput pantljicare ili gliste u stomaku?

Hvala unapred i ocekujem odgovor, mnogo sam uplasen i neko ko zna bi mi mnogo pomogao da mi objasni o cemu se radi.
qwe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 15, 2013 12:12 pm

Re: Ispupcenja na jeziku

Post od qwe »

Zna li neko nesto o ovome? :/
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Ултразвуком може да се види пантљичара, али не знам колики је најмањи објект који се може регистровати њиме.

За језик не знам шта да ти кажем осим да идеш до лекара. Можеш да пробаш са испирањем воденим раствором соде бикарбоне (кашичица на чашу воде) али то помаже само површински. Мени тај проблем не делује површински.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 11:24 pm

Post od Bobilica »

Idite kod stomatologa po uput za specijalistu oralne medicine!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Estrellita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 01, 2013 2:18 pm

Post od Estrellita »

Bobilica napisao:Idite kod stomatologa po uput za specijalistu oralne medicine!
Za specijalistu oralne medicine nije potreban uput.
Budući da slika nije od člana koji je temu postavio, savetovala bih da poseti ili stomatologa ili spec. oralne medicine, mada moram da kažem da svi na korenu jezika imamo papile koje su postavljene u obliku slova V i izgledaju kao male " džombice".
Ponekad se zapitam kako neko pravilno održava oralnu higijenu a da ije primetio ove papile? :o
Da li su te papile normalnog izgleda ili ne reći će lekar kada ih pogleda.
Odgovori