moj sin ima 21 godinu i fobiju, u pravom smislu reči od medicinskih intervencija. Ustvari/od krvi.To se manifestuje tako da mu je muka, javlja se nesvestica i stanje šoka, dakle, beli krug oko usana.Nikada nije vadio krv radi laboratorijskih analiza i sl.
Na nesreću, ima sva četiri impaktirana umnjaka.Kako radim u medicinskoj ustanovi, to su mi dostupne informacije o ovoj vrsti inetrvencija, ale njemu to nije dovoljno, tako da molim za sledeće informacije:
1. da li se operacija impaktiranih umanjaka radi samo u lokalnoj anesteziji ili može u opštoj, da li se uz lokalnu mogu koristiti i analgosedativi?
2.Da li je bolje da se rana ušiva ili da se ostavi otvorena, odnosno u kom slučaju je manja mogućnost za infekciju
3. da li se mogu operisati dva zuba u jednoj seansi
4. da li se u Beogradu ova vrsta operacija radi laserom
koliko traje postoperativni tok u smislu terapija do zarastanja, obzirom da studira u inostranstvu i nema puno vremena za ostanak u Srbiji posle operacije
hvala,
impaktirani umnjaci
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 10:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: impaktirani umnjaci
na stomatološkom fakultetu je moguće da mu urade te intervencije u sedaciji. možda postoji mogućnost i opšte ansestezije, možete ih pitati.jelenaciric napisao:moj sin ima 21 godinu i fobiju, u pravom smislu reči od medicinskih intervencija. Ustvari/od krvi.To se manifestuje tako da mu je muka, javlja se nesvestica i stanje šoka, dakle, beli krug oko usana.Nikada nije vadio krv radi laboratorijskih analiza i sl.
Na nesreću, ima sva četiri impaktirana umnjaka.Kako radim u medicinskoj ustanovi, to su mi dostupne informacije o ovoj vrsti inetrvencija, ale njemu to nije dovoljno, tako da molim za sledeće informacije:
1. da li se operacija impaktiranih umanjaka radi samo u lokalnoj anesteziji ili može u opštoj, da li se uz lokalnu mogu koristiti i analgosedativi?
2.Da li je bolje da se rana ušiva ili da se ostavi otvorena, odnosno u kom slučaju je manja mogućnost za infekciju
3. da li se mogu operisati dva zuba u jednoj seansi
4. da li se u Beogradu ova vrsta operacija radi laserom
koliko traje postoperativni tok u smislu terapija do zarastanja, obzirom da studira u inostranstvu i nema puno vremena za ostanak u Srbiji posle operacije
hvala,
kada se radi operacija impaktiranih umnjaka, rana se obavezno ušiva.
u zavisnosti koliko su komplikovani položaji zuba, nekada se mogu raditi dva zuba odjednom.
postoperativni tok je najmanje sedam dana, kada se skidaju konci... postoji mogućnost nastajanja otoka, ali to nije pravilo.
na poslednje pitanje ne znam odgovor