Sedmica gore desno, do nje rana od izvadnjene osmice od pre sedam dana. Sedmica me bolela, mada joj je umrtvljen zivac. Doktorka mi rekla da je od dzepa koji je bio oko nje. Kiretirala ga, prepisala mi Orvagil i ispiranje zalfijom. To je bilo juce, danas cu poceti da pijem Orvagil a zub me boli i dalje. Sta god da mu radim boli me, ako ga dodirnem jezikom, ako zagrizem, ako nista i ne radim svejedno boli. I nekako pulsira dok boli.
E sad, zanima me samo jedno- posto idem na duzi daleki put- smem li uopste da se usudim da odem na put, da li ce zub prestati posle Orvagil-a ili ce me muciti i na putu. Ako su velike sanse da me i tamo ovako boli onda mi je bolje da ne idem. Sta mogu da uzimam protiv bolova (analgin juce nije mnogo pomogao).
Molim vas pomagajte!!!!
Hitno skroz :-( zub boli dan pre puta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
...
Treba da odes da se ta sedmica otvori bez obzira sto je umrtvljen zivac, ako je punjena da se uradi revizija punjenja i da se snimi da se vidi ima li nekog proces u kosti. Ako je uopste od te sedmice mozda je neki susedni zub. Zub sa izvadjenim zivce i KOREKTNO NAPUNJEN ne bi trebao da boli na pritisak i na dodir. Ili postoji neki proces na apeksu ili nije dobro napunjen.
Inace ovde ti analgetici nece pomoci, a antibiotici tj Orvazil mogu samo povremeno da smire stanje.
Idi dakle kod svoje doktorke i neka ti pomogne.
Inace ovde ti analgetici nece pomoci, a antibiotici tj Orvazil mogu samo povremeno da smire stanje.
Idi dakle kod svoje doktorke i neka ti pomogne.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
zub moze da te posle
punjenja boli dan dva i to je to. Posle treba da se smiri. Inace posle toga vise ne sme da boli. Dakle dobro napunjen zub moze da boli dan dva i posle ne bi vise trebao.
A moze i da je dzep zavisi kako te boli.
Najbolje da odes kod stomatologa da se sve pogleda.
Inace mali snimak se uvek radi kad je pojedinacin zub u pitanju, ortopan nije toliko precizan i dobar i cesto mu neke stvari promaknu.
A moze i da je dzep zavisi kako te boli.
Najbolje da odes kod stomatologa da se sve pogleda.
Inace mali snimak se uvek radi kad je pojedinacin zub u pitanju, ortopan nije toliko precizan i dobar i cesto mu neke stvari promaknu.