Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Moj problem je sledeci: na desnoj strani imam sedmicu i osmicu za vadjenje(gore),a na levoj osmicu(dole)koja je skroz izasla ali se polomila prekljuce i boli me na dodir,desni su mi blago crvene,ja imam panicne napade(lupanje srca,pritisak u usima,otezano disanje)ali nikada nisam izgubila kontrolu nad sobom.Otisla sam kod maksilofacijalnog hirurga koji je odbio da izvrsi intervenciju,vadeci se pritom da je to ozbiljan zahvat da mu treba cekic,da se za cas to iskomplikuje,i da ce tesko to bilo ko da prihvati i da uradi.Sta ja da sad radim bol mi sa leve strane postaje jaci.Valjda i ljudi koji su bolesni,invalidi itd. vade zube,ne umiru valjda od toga? Postoji u mom gradu oralni hirurg koji ima laser mozda se time lakse "razbijaju"umnjaci?Razgovarala sam sa mojim psihijatrom koji ne vidi problem zasto mi ne bi izvadili zub jer ja koristim moju terapiju?Da li ima jos neko ko ima slicnih problema?
Osmica mi se polomila tj."ocenula"sa strane prema krajniku koji mi je trenutno uvecan i bolan.Ne rarumem zasto je vadjenje komplikovano jer zub mi je skroz izasao i nije nista veci od sedmice,cemu cekic...