Hitno potreban odgovor...Dok jos imam volje!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kkkk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 11:32 am

Hitno potreban odgovor...Dok jos imam volje!

Post od kkkk »

Imam nekoliko prakticnih pitanja.Naime, imam 21 godinu i zubi su mi u uzasnom stanju.Za to je delimicno kriva genetika, a delimicno moja fobija od zubara.Sve u svemu, mislim da je vreme da se to popravi.Za pocetak, interesuje me sta je najbolje uraditi s obzirom na stanje mojih zuba( 1, 2 i 3su zdrave u obe vilice, jedna 4 (gore) je duuugo pokvarene, tacnije , vec je polupolomljena, a od vecine oostalih ostali su ili samo delovi ,ili samo koren).Nijedan zub me ne boli, tacnije, nekad su boleli...a onda je prosto prestalo. Uz to, proteza koju sam kao mala nosila nije pomogla, pa imam delimicno izbacene ocnjake.Dakle, sta da radim? Mostovi, navlake, krunice...sve me to zbunjuje jer ne poznajem dobro stomatolosku terminologiju. Naravno, neophodno mi je da pored strucnih predloga dobijem i informaciju o cenama.
Hvala puno unapred!
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Post od mizera »

Svi mi imamo strah od zubara. Mene je to koštalo gubitka pojedinih zuba, a o novcu koji ću dati za mostove i sl. da ne govorim.
Čovek koga znam iz priče završio je u bolnici jer je imao truo zub u vilici. Deo vilice su morali da odstrane. Tako da ti preporučujem: PRAVAC KOD ZUBARA!
Odgovori