Kupio sam danas tu pastu jer je bila neka promocija njihovih proizvoda u merkatoru, to je biljna pasta za zube, nisam siguran da li sadrzi fluor. Probao sam da nadjem na netu nesto o njoj ali nema skoro nista, jer koliko vidim ovo je neki novi brend ovde a uz to biljne paste su bas retke ovde. Vidim da pise na njoj da je 100% prirodna i da nisu vrsili eksperimente nad zivotinjama, sto mi se svidja. A proizvodi se u Indiji.
Dakle, da li znate nesto vise o ovoj pasti za zube? Da li sadrzi fluor?
http://www.everet-group.com/f/img/Image ... -Cream.jpg
Himalaya pasta, sta mislite?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 11:15 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
Re: Himalaya pasta, sta mislite?
paste se u glavnom dele u dve grupe...jedna je na bazi jacih abrazivnih supstanci, i takve se uglavnom imenuju kao paste za isbeljivanje...druga grupa su paste na tzv biljnoj bazi, pa su ona uglavnom bazirane na ideji da vam je dah prijatniji i da bolje uticu na desni.....
vecina pasti kod nas nemaju dovoljno pravih stastojaka koje su deklarisali na etiketi...to su uglavnom druga ili treca klasa proizvoda(isto kao sa hranom)..
flour je pozeljan kao sastojak....jos uvek, mada se vode jos uvek diskusije o njegovom stetnom dejstvu...
u svakom slucaju, ako dobro trljas cetkicom i dovoljno dugo, gotovo da je nevazno koja je pasta u pitanju....
vecina pasti kod nas nemaju dovoljno pravih stastojaka koje su deklarisali na etiketi...to su uglavnom druga ili treca klasa proizvoda(isto kao sa hranom)..
flour je pozeljan kao sastojak....jos uvek, mada se vode jos uvek diskusije o njegovom stetnom dejstvu...
u svakom slucaju, ako dobro trljas cetkicom i dovoljno dugo, gotovo da je nevazno koja je pasta u pitanju....
-
- Novi član
Ok, hvala na odgovoru... I jos nesto da pitam, pise na toj pasti da sadrzi kalcijum fluorid a na ostalim pastama koje sam koristio pise da sadrzi sodium fluorid, koja je tu razlika?
Мани ме индијских пасти за зубе, дехидрираних супа, аутомобила и осталог смећа. Мени се после месец дана коришћења њихове биљне пасте за зубе (купио у здравој храни у тржном центру код старог Меркатора) јавио задах који никада у животу нисам имао.
Једва сам га се решио. Никада више ништа индијско.

-
- Novi član

Nista onda, probacu jos koji put da je koristim, pa cu videti kakvi su rezultati. Bila kao neka akcija, kupis njihov sapun i antisepticku kremu (ukupna cena 330din) i dobijes ovu pastu koja kosta isto toliko... Sve vise imam osecaj da su mi podvalili neko indijsko *ranje

Добар ти је осећај.
Пре доста година, дуго времена сам користио бугарску хомеопатску пасту за зубе. Негде сам оставио тубу, па када је нађем фотографисаћу је и поставити овде. Никада нисам користио бољу пасту. Правили су је од воћа и којечега. Имала је укус поморанџе. Била је изузетно добра и за десни и за зубе. Мојој мами се стање у устима невероватно поправило после месец дана. Наравно, све што је добро у Србији брзо престану да увозе и производе.

Пре доста година, дуго времена сам користио бугарску хомеопатску пасту за зубе. Негде сам оставио тубу, па када је нађем фотографисаћу је и поставити овде. Никада нисам користио бољу пасту. Правили су је од воћа и којечега. Имала је укус поморанџе. Била је изузетно добра и за десни и за зубе. Мојој мами се стање у устима невероватно поправило после месец дана. Наравно, све што је добро у Србији брзо престану да увозе и производе.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
samo je razlika u kom jedinjenju se nalazi Fluor.....