Pri popravci zuba, tačnije vađenju živca, zubarka mi je iglom ubola sinuse, što je dovelo do žestoke upale oka. Posle ovoga sam odležao 7 dana u bolnici, na očnom odeljenju i još uvek primam terapiju, a to traje već dva meseca.
Do greške je došlo, tako što zubarka nije snimila zub, već je koristila neki aparat, koji joj je pokazivao dubinu korena, ali lažno. Pokazivao je više nego što stvarno jeste.
Dok sam bio u bolnici uradjene su mi mnoge analize i snimanja, između ostalog i snimak zuba, gde se vidi da je koren duboko u sinusu. Specijalisti su konstatovali da je do upale oka došlo zbog povrede sinusa, što se prenelo na oko. Očni lekari mi kažu da upala vrlo lako može da se vrati.
Molim za savet i pomoć... Da li mogu nekome da se žalim zbog ove greške stomatologa i šta mogu time da postignem? Očajan sam jer svakih 15 dana odlazim na kontrole kod očnog lekara i već dva meseca ne smem fizički da se naprežem i ne znam koliko to može da traje.
Unapred hvala!
Greškom stomatologa, do upale oka
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa osnova za žalbu imaš ako stomatolog nije tražio snimak zuba pre endo intervencije...
U obzir treba da uzmeš da li ti je vid oštećen uopšte, trajno ili privremeno...
Upoznat sam sa jednim slilčnim slučajem u NS kada je dečko trajno oslepeo na jedno oko 5 dana po vađenju zuba po istom principu prenosa infekcije, a određeni lekari su snosili neke posledice...
Međutim, ako ti vid nije oštećen i nemaš neke hronične probleme sa sinusima predlažem da se ne cimaš sa optužbom jer ćeš imati više štete (i finansijske i psihičke) nego koristi...
Dovoljna šteta je to što ćeš ti svima ispričati za nju...
Ovo je ujedno i nauk za sve...pacijente i stomatologe...
Punjenje kanala korena (ne znam kako banalnije da se izrazim) se ne radi (a naročito ne u gornjoj vilici) bez odgovarajućeg snimka (retroalveolarnog)
U obzir treba da uzmeš da li ti je vid oštećen uopšte, trajno ili privremeno...
Upoznat sam sa jednim slilčnim slučajem u NS kada je dečko trajno oslepeo na jedno oko 5 dana po vađenju zuba po istom principu prenosa infekcije, a određeni lekari su snosili neke posledice...
Međutim, ako ti vid nije oštećen i nemaš neke hronične probleme sa sinusima predlažem da se ne cimaš sa optužbom jer ćeš imati više štete (i finansijske i psihičke) nego koristi...
Dovoljna šteta je to što ćeš ti svima ispričati za nju...
Ovo je ujedno i nauk za sve...pacijente i stomatologe...
Punjenje kanala korena (ne znam kako banalnije da se izrazim) se ne radi (a naročito ne u gornjoj vilici) bez odgovarajućeg snimka (retroalveolarnog)
It's probably me...