Gnjojni zub - upomoc

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Gnjojni zub - upomoc

Post od Emiz »

Zdravo svima,

Bolio me je zub i otisla sam zubaru, ispostavilo se da je zagnjnojen korij. Otvorio je kanal i dao mi je antibiotike. Posle toga mi je stavio saraf u moj korijen (ili kako se vec to kaze strucno) jer mi se zub slomio. Mene je i dalje bolio pomalo zub ali nekada je prestajao. Posle nekog vremena primjetila sam da se na gingivi iznad zuba vidi kao mala tackica gnjoja. Slikala sam ga na rengen i stomatolog mi je rekao da mora da se vadi jer ima gnjoja i da c se gnjoj izleciti ako izvadim zub.
Iako sam izvadila zub, meni jos se zagjojava zubno meso, ustvari meso gde je bio korijen i jos se vidi ta zagnjojena tacka na gingivi. Vec dva puta idem kod zubara i on mi cisti taj gnjoj, ali nista jos uvije ono se gnjoji. Stvarno sam zabrinuta .
Molim Vas da mi pomognete, o cemu je rec, zasto se korijen zuba i danje gnjoji iako je zub izvadjen?
Sta da uradim i gde da idem, dali neko od Vas ima neko slicnno iskustvo?

Hvala Vam unapred.
Pomozite kome je potrebno
marija glindz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 12:11 pm

Re: Gnjojni zub - upomoc

Post od marija glindz »

to je sasvim normalno.treba malo vremena da gnoj iscuri posto ima jos gnoja u alveoli gde je bio zub.a ta tackica ce ostati i dalje samo ce da postane bledo roza
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Gnjojni zub - upomoc

Post od milanche_srb »

Gnoj ne bi trebalo da curi, niti tackica treba da ostane. Trazite uput za oralnu hirurgiju i po potrebi uradite snimak.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori