:)
Hm.... Zao mi je ako smatrate da filozofiram, mene su jednostavno ucili da mislim tako - da nije dovoljno imati (samo) odredjeni kvantum znanja, sumu podataka, nego da je bitno i iz kog background-a to dolazi, i jos sto-sta drugo. Ol' school

.
Moja profesorica iz ortodoncije, Desa Maric (svakako znate ko je to

), nas je svojevremeno ucila da uvek pet puta, na svaku tvrdnju, nalaz, doktrinu, ma sta, postavimo pitanje "zasto". Dakle, ako meni ma ko tvrdi da (i bez umnjaka) postoji (ili ne) tercijerna teskoba, mora da ume da brani svoje misljenje, i ja bih trebalo - iz celog izlaganja sire slike - da mogu da pojmim celu konstrukciju, i ono sto nije izgovoreno, da se razumemo

. Kod nje se, bogami, itekako padalo na ispitu ako "nacuje" da postoje dve ili vise suprotstavljenih teorija, a da mi ne znamo, prostim, logicnim zakljucivanjem, "odakle vetar duva".
Potpuno je isto u svim granama medicine - recimo - vama svakako, kao i meni, dnevno dolaze komercijalni predstavnici ovoga-i-onoga; morate da mislite i daleko iza onoga sto nije izgovoreno, da dobro poznajete ljude, da poznajte tehnologiju materijala, klinicku farmakologiju i jos sto-sta da bi neko mogao da vas "ubedi" da je sve to bas tako kako on tvrdi

. Nije?
Osim ovoga, mene su ucili da nisam "zanatlija", zubar, nego - doktor stomatologije. Dakle, ma koliko vi, mozda, voleli/zeleli da mislite da ste "prakticar", i da vas "filozofiranje" udaljava od konkretnog problema, za "pravog" doktora je (ipak) bitno da (osim, kako rekoh, kvantuma cisto strucnog znanja) poseduje sposobnost odredjene integracije sume podataka kroz koju se svakodnevno krece; da na tren zanemarimo strucno znanje - potrebno je da posmatrate coveka, da poznajete bar elementarno psihologiju licnosti, komunikologiju, marketinsku psihologiju, ekonomiku zdravstva, osnove poslovanja radnje, itd.
Dakle, logicno, kriticko misljenje u najsirem, sveobuhvatnom smislu, sa promisljanjem na temu zasto-kako-kada-zasto.... jeste conditio, ma koliko vi toga, mozda, trenutno niste svesni.
Nadam se da sam malko uspela da vam pojasnim svoje glediste

.
Sa najlepsim zeljama

.