Duzina mosta

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Duzina mosta

Post od Jedna »

Znam da postoje mostovi koji pokrivaju tri ili cetiri prazna mesta u usnoj duplji, ali... zanima me dali jedan most MOZE da pokrije 5 izvadjena zuba, recimo od dvojke do osmice??? Mozda moze, ali nece biti toliko stabilan??? A ako ne moze....sta se radi u takvim slucajevima??
Iliti...dali ima neko ogranicenje u duzini mosta???
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

Ako i malo poznajete fiziku,bice vam jasno da je to moguce ali o statici da se ne prica ! :lol: Stavite tu bar tri implantata i gotova stvar.Luksuz jeste ali bolje za to dici kredit nego za novu garnituru u dnevnoj sobi.U pitanju je zdravlje!
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

Milka, nisam gradjevinac po struci, vec psiholog, tako da fizika mi nija jaca strana. :D
Garnituru sam zamenila prosle godine, :) a da budem iskrena to me kostalo pet puta manje nego ta tri implatanta koje spominjes...

Hvala ti sto si se javila
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

Znam da je to gruba istina ali je istina.Mnogo je skupo za nase uslove ali je jedino pravo i trajno resenje.Izvinite na iskrenosti. :-?
ail
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 8:04 pm

Post od ail »

Nista ne moze konkretno da se kaze i predlozi ovako "na slepo", najbolje bi bilo da odes do nekog stomatologa, ili stomatoloskog fakulteta, da se pogleda tacno pozicija tog bezubog polja, kao i zubi koji bi nosili most, u kakvom su stanju, i da oni daju predlog terapije. Pozdrav!
maja35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 10:15 pm

Post od maja35 »

Jel moze most da se stavi do 3-ce do 7-ce (fale 4,5,6), na gornjoj vilici ili mora da bude proteza?
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Sto se tice mosta 2-8,to ne moze.Prvo,dvojka je sama po sebi preslab zub da bi nosila bilo kakav ozbiljan most.Da je u pitanju trojka,to je vec druga prica.Dakle,prevelik je raspon,a i osmice nisu bas neko srecno resenje za nosaca mosta.Sto se tice mosta 3-7,to moze naravno pod uslovom da su OK.
Odgovori