dijastema zbog proteze

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
steelman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2012 3:40 pm

dijastema zbog proteze

Post od steelman »

pozz
ja sam imao izbocene prednje zube, za sta je stomatolog preporucio stavljanje fiksne proteze a i vadjenje zuba. pre pola godine sam izvadio dve gornje cetvorke i stavio fiksni ortodontski aparat. zubi su se povukli unazad, i nastala je mala dijastema na dva mesta(izmedju dve jedinice, i izmedju dvojke i trojke). jos uvek ima prostor izmedju trojke i petice, pa me zanima dal ce se zubi i dalje vracati pri tom nastati veca dijastema il se moze lako srediti i zatvoriti prostor? molim ako neko ima iskustvo sa tim il je vec vadio cetvorke da mi odgovori, hvala unapred
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: dijastema zbog proteze

Post od ZubaNiš »

pozdrav,
Jos uvek traje terapija, tako da trenutno stanje nije definitivno. Tek kad se zavrsi terapija, tj, kad ortodont resi da skine fiksni aparat, videces definitivne rezultate. U svakom slucaju, mozes otici na konsultacije i pitati sta te zanima i brine.
steelman
Novi član
Novi član

Post od steelman »

hvala na odgovoru. mene je zanimalo da li se te dijasteme na kraju zatvore, jer trenutno ih imam na 4 mesta i ne znam kako ce se popuniti taj prostor
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Post od Zeka Peka i drugari »

dok god nosite aparat, dijasteme ce se zatvoriti..zato samo malo strpljenja i slobodno pitajte svog ortodonta sve sto vas zanima!nemojte biti stidljivi!
steelman
Novi član
Novi član

Post od steelman »

hvala na odgovoru. pitao sam zubara nekoliko puta i on mi reko da ce se sve srediti, samo sto nije hteo nista detaljnije da mi obijasni pa sam zato ovde dosao. uskoro treba da stavim donju protezu a nisam siguran u sebe zbog tog problema. sad kad vise ljudi kaze da to na kraju sve bude ok bolje se psihicki osecam. hvala jos jednom :D
Odgovori