Dijastema

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pessa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 10:58 pm

Dijastema

Post od pessa »

Nosila sam mobilne proteze zadnjih par godina i doshla do toga da imam fenomenalan zagrizaj ,ali nazalost razmak izmedju jedinica gornje vilice.
Operisala sam frenul i postoji mogucnost da se namesti fiksnom protezom ali ne zelim da je nosim jer to suvise dugo traje a i zao mi je da diram sve zube samo zbog razmaka. Cula sam da postoji kao neko nadogradjivanje zuba. Znate li mozda gde to moze da se uradi kod nas i kako se radi? Da li ima veze sa staroshcu?
Delfin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 9:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Delfin »

To i mene zanima!! Zar bas niko ne zna???
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

Prvo,nema potrebe da izbegavate fixnu,zasto bi?Mogli bi problem resiti sa Veeneris krunama,pisala sam o tome,ali ja to ne bih dirala bez preke potrebe.Vrlo osetljiva pozicija sto se tice estetike,bojim se da bi malo ko to odradio kvalitetno.Ako vam toliko smeta stavite fixnu.Tako bih ja uradila! Pozdrav!
Marrri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 5:04 pm

Dijastema

Post od Marrri »

Moja petogodisnja cerka ima veliku dijastemu. Preporuka vecine stomatologa je operacija ali se ne slazu svi po pitanju starosti deteta kada je najpovoljniji trenutak za to. Koje je vase misljenje?
galipgurel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 1:01 am

Post od galipgurel »

postoje tzv ,,non prep veeners`` ili ti viniri koji su vrlo tanki i adhezivno se postavljaju. Brusenje je ili nepotrebno ili veoma konzervativno. Zncajno menja izgled pacijenta a ,,bioloska`` cena je mala. Mi to radimo ili kao pressed ceramics ili na foliji,veoma lepo izgleda ima dubinu.
There are painters who transform the sun into a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun.Picasso
galipgurel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 1:01 am

Post od galipgurel »

postoje tzv ,,non prep veeners`` ili ti viniri koji su vrlo tanki i adhezivno se postavljaju. Brusenje je ili nepotrebno ili veoma konzervativno. Zncajno menja izgled pacijenta a ,,bioloska`` cena je mala. Mi to radimo ili kao pressed ceramics ili na foliji,veoma lepo izgleda ima dubinu.
There are painters who transform the sun into a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun.Picasso
elektra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 10:29 pm

Post od elektra »

pozdrav,
ja imam dijastemu,ostale zube lepo rasporedjene i mogu reci da mi je osmeh lep. Ali i pored toga nisam nesto srecna sto je imam. Mada imam 30god i za mene je kasno kako verujem za bilo kakvu korekciju posebno sto imam neke nadogradnje u gornjoj vilici. Kasno sam se setila! No dobro...ipak mi je osmeh skroz ok i deo moje licnosti,tako bih rekla,je taj razmak...

Medjutim,moja cerkica od 10 meseci ima takodje nisko pripojen frenulum,sto bi znacilo da ce imati i dijastemu... Ne bih volela da bude nesrecna kao i ja pa bih na vreme reagovala.
Kada se mora ukloniti frenulum da bi se predupredilo nastajanje dijasteme????? :P i gde se to radi deci????
unapred zahvalna zabrinuta majka
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

pa moze na oralnoj hirurgiji stomatoloskog u beogradu, a verovatno da bi pre toga trebalo konsultovati i nekog sa decije klinike
elektra
Novi član
Novi član

Post od elektra »

Da li to moze uraditi bilo koji oralni hirurg??? Nisam iz bg-a tako da bi mi odgovaralo da moze bilo koji or.hirurg...cini mi se da to nije neki komplikovan zahvat...Ili gresim???
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

moze, naravno, ali savetovao bih ipak pre toga konsultaciju sa decijim stomatologom, eventualno sa specijalistom ortopedije vilica, cisto da budete sigurni da je neophodno. nije uoste komplikovana procedura, ni bolna.
elektra
Novi član
Novi član

Post od elektra »

hvala vam puno,
mislim da je neophodno jer je frenulum skroz do usnice a i porodicna anamneza je pozitivna. Ali oticicu kod dec.stomatologa to je sigurno i odmah zovem oralnog hirurga u kraju. :lol:
Odgovori