dentics

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm

dentics

Post od daredevilboy »

da li je neko chuo/ bio za/u ovu ordinaciju
deluje ok

vec duzhe vreme mi je problem naci dobrog stomatologa

promenih vec par komada
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član

Post od daredevilboy »

zaboravih da dodam

adresa sa prezentacijom je www.dentics.co.yu
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Ja sam tu radila operativno lecenje paradontoze. Zavisi sta treba da radis. Deluju prilicno reprezentativno. Doktor Drasko je relativno mlad.
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član

Post od daredevilboy »

pa mene zanima proteza fixna
a posle lecenje paradentoze
kako si proshla sa tim
shta su ti radili ?:)
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Pa, ne mogu reci da sam bog zna sta uradila. Moj stomatolog kaze da je paradontologija najprofitabilnija grana stomatologije i da je ta operacija cisto bacanje para, tj. moze ze skoro to isto uraditi i ciscenjem i kiretiranjem gingivalnih dzepova. Jos mi je rekao da se navodni efekti te operacije gube nakon 5 godina, te je treba ponavljati. Moji su zubi u vise nego dobrom stanju. To bi bilo vise namenjeno osobama u nekoj zavrsnoj fazi paradontoze. Sve u svemu, bacila sam silne pare ni za sta.
dintel011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 4:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dintel011 »

Ja licno savetujem da ih zaobilazite u sirokom luku, vec sam pisao na ovom forumu moja negativna iskustva sa njima.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

daredevilboy napisao:pa mene zanima proteza fixna
a posle lecenje paradentoze
kako si proshla sa tim
shta su ti radili ?:)
:o Nemojte,molim Vas prvo stavljati fixnu pa posle raditi rezanj operaciju jer necete imati sta da operisete!!! Fixna proteza dislocira zube u toku th,sto joj i jeste uloga,a ako su jos paradontopaticni... :roll: odose u nepovrat!
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član

Post od daredevilboy »

milka
ali paradentolog je preporuchio fixnu protezu jer smatra da mi je jedan od bitnih elemenata koji smetaju teskoba medju zubima
gornja dva keca su mi kriva
i donja dva keca od kojih je jedan okrenut na stranu skroz
i greshkom bivhseg stomatologa izgubio sam jednu 6cu donju i sada mi gornja shestica ne umem objasniti produzhava se u taj prazan prostor

i mene chesto bole zubi u korenu i to bash na onim mestima na kojima su oni koji su krivo postavljeni

imam 23 godine inache
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm

Post od Milka R »

Bole te zbog parodontopatije.A zamisli kako ce te boleti da pocne da ih pomera fixnom? Neznam,kako voles! :wink:
krupier
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 6:22 pm

Post od krupier »

dintel011 napisao:Ja licno savetujem da ih zaobilazite u sirokom luku, vec sam pisao na ovom forumu moja negativna iskustva sa njima.
Stalno pominjes da si pisao o negativnim iskustvima...Pogledao sam sve tvoje poruke, i o Dentics-u nisam nasao ni jednu. Pisao si o Dentalux-u, a koliko znam to nije isto. Ja sam pre 5 meseci prvi put otisao u Dentics, plombirao zub, brzo, efikasno, za sada nema nikakvih komplikacija. Inace sam njihov 'pacijent' vec 9 godina, otvorio sam karton preko interneta jos davne '99. godine. Jedna stvar koja mi se dopala, pored ljubaznosti, usluznosti, higijene, i ostalog je to sto daju DOZIVOTNU garanciju na plombe!
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

DOZIVOTNU garanciju na plombe! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dintel011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 4:22 pm

Post od dintel011 »

krupier napisao:
dintel011 napisao:Ja licno savetujem da ih zaobilazite u sirokom luku, vec sam pisao na ovom forumu moja negativna iskustva sa njima.
Stalno pominjes da si pisao o negativnim iskustvima...Pogledao sam sve tvoje poruke, i o Dentics-u nisam nasao ni jednu. Pisao si o Dentalux-u, a koliko znam to nije isto. Ja sam pre 5 meseci prvi put otisao u Dentics, plombirao zub, brzo, efikasno, za sada nema nikakvih komplikacija. Inace sam njihov 'pacijent' vec 9 godina, otvorio sam karton preko interneta jos davne '99. godine. Jedna stvar koja mi se dopala, pored ljubaznosti, usluznosti, higijene, i ostalog je to sto daju DOZIVOTNU garanciju na plombe!
Kako mozes da pricas o iskustvu sa zubarima ako si 99 otvorio karton preko neta a tek skoro otisao prvi put...
Dentics ima jako lose doktore, ja stojim iza toga i nikada ne bi isao kod njih da moj strani poslodavac nije imao sa njima nekakav ugovor pa smo mi zaposleni isli kod njih, jer one ludacke cene ne bi nikada placao... Taj ugovor je naravno raskinut jer nisam jedini koji nije bio zadovoljan.
Ne bi ulazio u neke rasprave, zasto - zato, kome su oni ok neka ide slobodno, jedino sto imaju to je dobra "zvaka" pominju nekakve extra masine sa ne znam koliko obrtaja vise nego kod drugih i kako pri njihovom radu nista ne boli. Takodje pricaju da jedino oni kupuju skuplji materijal za plombe ...
Dodacu samo to da je kolega imao infekciju u ustima zbog prljavih instrumenata ili ruku.
Anushka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 1:30 am

Post od Anushka »

Ne znam da li su ovi hvalospevi neki vid reklame za doticnu ordinaciju, ali da zivimo u pravnoj drzavi, kao sto ne zivimo, ja bih njih tuzila, ne samo zbog silnih para koje sam tamo ostavila, vec zbog mnogo meseci bola, muka, nemogucnosti da jedem, spavam i normalno funkcionisem dok sam lecila zube koje doticna ordinacija nije tretirala strucno i adekvatno. Da, plombe su im super, jako lepo izgledaju, ali imaju tendenciju da ih stavljaju na zub sa procesom na korenu, i zub sa hronicnom upalom pulpe!!! Jednostavno nisu ni pokusali ili nisu znali, ne znam.

Ja nisam strucna u ovoj oblasti, ali cenim da ako neko ne zna nesto da radi, u najmanju ruku moze da nas uputi na pravo mesto. Ja sam prezivela tantalove muke, smrsala nekoliko kilograma, pila antibiotike mesec dana kao posledicu upale koja je nastala posle stavljanja plombi u ovoj ordinaciji. Na stomatoloskom fakultetu su uspeli da mi pomognu, ali sam morala opet da platim (u denticsu oko 100 evra za te dve plombe, a na stom. jos 200 evra za lecenja), ajde pare manje-vise nego vremena koje se meri mesecima mi je jako zao.

I ne znam bas koliko je higijenski imati stomatolosku stolicu tik uz stepeniste kojim prolaze svi koji ulaze i izlaze iz kuce, dok pacijentu zjape usta i otvoreni zub izlozeni svemu sto se desava i svakom ko prolazi stepenicama, bilo da kaslje, kija, smrca, a da ne pricamo o tonama prasine!!! Tamo je fancy, onako slatko i ususkano, imate magazine dok cekate, i svi su jaaaaaaaaaaaako ljubazni, a kad im spomenete svoj bolni zub, koji su oni doveli upravo do tog stanja u kom se trenutno nalazi, oni predlazu da vi kesirate jos oko 600-700 evrica na most i krunice. Ma, vazi!

Zahvaljujuci ovom forumu sam otisla na stomatoloski fakultet, i to je bio pun pogodak za resenje mojih problema, a da nisam vadila nijedan zub. I naravno, uvek se savetujte kod vise stomatologa kad resavate neki problem. A to sto neko ima fancy cekaonicu, nasmejanu hostesu na ulazu, i skupu vilu na senjaku - zanemarite :).
lunass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2007 9:48 am

Re: dentics

Post od lunass »

Kako mozes da pricas o iskustvu sa zubarima ako si 99 otvorio karton preko neta a tek skoro otisao prvi put...
Dentics ima jako lose doktore, ja stojim iza toga i nikada ne bi isao kod njih da moj strani poslodavac nije imao sa njima nekakav ugovor pa smo mi zaposleni isli kod njih, jer one ludacke cene ne bi nikada placao... Taj ugovor je naravno raskinut jer nisam jedini koji nije bio zadovoljan.
Ne bi ulazio u neke rasprave, zasto - zato, kome su oni ok neka ide slobodno, jedino sto imaju to je dobra "zvaka" pominju nekakve extra masine sa ne znam koliko obrtaja vise nego kod drugih i kako pri njihovom radu nista ne boli. Takodje pricaju da jedino oni kupuju skuplji materijal za plombe ...
Dodacu samo to da je kolega imao infekciju u ustima zbog prljavih instrumenata ili ruku.
Ovo je cista istina o njima. I Anushka ih je dobro opisala.
Drago mi je da se neko oglasio u vezi sa ovom ordinacijom.
I mene su ojadili pre nekoliko godina. Koriste dobru lokaciju i blizinu ambasada. Verovatno su napravili dobre reklame. Inace, vlasnik te kuce, ima zvaku, nema veze sa stomatologijom i zdravstvom uopste, a nosi (ili je tada nosio) beli mantil, i vrlo vesto i pokvareno uvlaci ljude u pricu.
Pravi posao svom zetu, dr. Drasku. A ovaj je makar tada tek ucio `zanat`. Pacijenti su bili samo zamorcici. Nadam se da ce ih neko nekada raskrinkati, odvesti pred sud, i zao mi je sto to bas ja nisam uradila. Ne zelim ni da se prisetim bola koji sam zbog njih propatila.
Bilo bi dobro da postoji sajt gde moze da se pise o njihovom losem radu i njihovim prevarama.
Ipak se nadam da ce vec neko da im dodje glave..
Odgovori