Imam dva problema u ustima i molim vas da mi pomognete jer pocinjem da se brinem.
Izmedju zuba na gornjij vilici (dvojke i trojke) na njihovom samom spoju na desnima imam malu crvenu tackicu dva-tri milimetra veliku,izgleda kao da je krv podlivena i isto tako i sa unutrasnje strane. Tu je vec mesec dana a mozda i vise,ali ne boli ni to niti zubi okolo,ni ne krvari. Nekad se povuce na kratko i onda se opet vrati.
A u zadnjih pet sest dana na vruce i na hladno mi sevnu gornji zubi,sevne i odma prodje.Nista na slatko ili na nesto drugo,niti zubi bole,samo kad izadjem napolje pa udahnem hladan vazduh ono sevne ili kad pijem nesto vruce i to ne sve vreme,nego valjda kao dok se ne naviknu...
Osim toga,od kako mi desni "sevaju" isti taj period mi je i jezik cudan i usna duplja. Jezik ponekad na vrhu malo pobeli i brzo prodje,malo pecka,a kad operem zube vidim na njemu da su izrazenije one crvene "tackice nego obicno" kao da je crveniji,al i to brzo prodjena.A u usnoj duplji mi je iskocila mala bubuljcica kao plikcic,providna je u sredini kao da ima vode,mala je isto tako nekih dva mm precnika. I posle dva dana je puklo i sad samo osetim pod jezikom da je tu bila... Mada sam se to mozda i ugrizla pa je od toga izaslo ali ko zna...
I takodje mi se i usne suse jace u tih zadnjih 5-6 dana i namazem ih sa labelom pre spavanja a ujutru kad ustanem na njima gomila kozice omeksale,sve vise krpice,to mi nije labelo nikad radilo.
Ovih par dana sam ispirala usta kamilicom i to sam primetila da mi bas smiruje usnu duplju i prija, i sisala neo angin.
Izvinjavam se zbog ovako opsirnog pisanja i naznam da li ovo sve ima ikakve medjusobne povezanosti ali ako neko nesto zna o onome molim jako da mi pomogne jer sam bas zabrinuta.
cudna promena u ustima i na desnima
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5