Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Moj cale treba da stavi proteze i poceli smo da se raspitujemo oko toga koja varijanta bi najbolje odgovarala, gde da ide, itd... Posto je "vizil" proteza bila aktuelna u tim razmatranjima ispostavilo se da se njena cena krece od 250 do 550 eura, zavisno od stomatologa do stomatologa
I sad se ja logicno pitam - u cemu je tu fora ... i koja je ustvari realna cena ?
Mislim, mogu da razumem da se neko ugradjuje vise ili manje, ali razlika od preko 2 puta ?
Moj brat trenutno radi zube u Domu zdravlja Novi Sad tako da sam upoznata sa cenama. Cena vizil proteza je 13.000 dinara (isto je i za totalnu i za parcijalnu), cena akrilne proteze je 6.000 dinara. Cena keramičke krunice 3.500 dinara itd. Kvalitet istih ništa nije gori, niti bolji nego kod privatnika. Jedina razlika je u vremenu izrade, ne znam za privatnike, mislim da je brže jer ovamo je potrebno između 2 i 3 nedelje do konačne izrade.
realna cena je vizil proteze 250evra ako uopste postoji indikacija da se ta proteza radi ...s obzirom da sam stomatolog javite se privatnom porukom za neak jos dodatna pitanja...