Bolovi pri pokretima vilice - potrebna sugestija

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ljutomir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2007 11:23 pm

Bolovi pri pokretima vilice - potrebna sugestija

Post od ljutomir »

Postovani,

Poslednjih nekoliko dana osecam povremeni bol pri pokretima vilice, uz osecaj nemogucnosti potpunog pokretanja. Bol se pojavljuje u oblasti desnog vilicnog zgloba i refleksno se siri na podrucje cele vilice i vrata. Povremeno je nepodnosljiv, dok u pojedinim momentima sasvim umine. Napominjem da nemam obicaj skrgutanja zubima, niti sam cinio bilo kakve nagle pokrete koji bi mogli direktno dovesti do ovoga. Umnjaci su mi izrasli odavno, odrasla sam osoba (29 god.).

Upotrebom analgetika bol se ne smanjuje, a nelagodan osecaj slabog zagrizaja i relativne ukocenosti vilice (uz povremeno "skljocanje") je prisutan non-stop.

Interesuje me sta bi moglo da bude u pitanju, kao i kakve su mogucnosti za sanaciju ovog problema.

Hvala.
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od CRAZY_HORSE »

Razlozi mogu da budu brojni. Moj savet je da odesh kod lekara opshte prakse pa odatle sa uputom kod maksilofacijalnog hirurga. Ovo naravno ne treba da te uplashi, mali pregled donece reshenje zasto dolazi do "ispadanja" tvog zgloba.

Kod nepravilnosti u pokretima TMZ-a posebno se preporuchuju odgovarajuce vezbe. Treba poshtedeti sam zglob tako sto se pacijentu kaze da ne zeva, ne otvara jako usta. Sve ovo dakle plus vezbe, ali da vas ne zadrzavam...Pregled pa se javite obavezno kako ste proshli. Pozdrav
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
ljutomir
Novi član
Novi član

Post od ljutomir »

Najlepse hvala.
ljutomir
Novi član
Novi član

Post od ljutomir »

Proslo samo od sebe. Vratilo se na mesto, izgleda. Jos uvek malo zateze kad otvorim usta skroz, ali je OK.
Odgovori