bolno zubno meso,ozbiljno ili ne?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

bolno zubno meso,ozbiljno ili ne?

Post od frozen__sun »

Već par dana me boli na gornjoj vilici iznad zuba br 6.Kada sam gledao primjetio sam da postoji kao bijeli trag ili kao rez možda dužine pola centimetra.Nisam još ničim ispirao usnu šupljinu jer sam se nadao da će proći ali nije.Vrlo često me boli nakon obroka i smeta mi.Da li bih trebao otići stomatologu i kako ovo riješiti?
Ispod toga imam popravljen zub u kojem stoji plomba poprilično stara.Imam običaj malo jače četkati zube pa ne znam da nije i zbog toga...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: bolno zubno meso,ozbiljno ili ne?

Post od aa_aca »

То је гљивична инфекција. Испирај уста неколико пута дневно чајем од жалфије и раствором соде бикарбоне (кашичица соде на чашу воде) - само не истовремено.
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

Post od frozen__sun »

si baš siguran da je to to?I otkud mi to na tom mjestu?hmm....
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Стављао си у уста нешто што није било довољно чисто - чаша у кафићу или слично. Чак и да није гљивична инфекција (афта) неће ти шкодити испирање уста жалфијом и содом бикарбоном. Нема потребе да губиш време.
Dr Aleksandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 11:05 am

Post od Dr Aleksandra »

Obavezno kod stomatologa,nemojte se igrati sa svojim zdravljem!Po opisu koji ste dali,rekla bih da je u pitanju fistula!!!
Odgovori