Bol u zubu nakon vadjenje zivaca

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Stefanb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2014 9:17 pm

Bol u zubu nakon vadjenje zivaca

Post od Stefanb »

Pozdrav svima.Imam problem sa 5-icom.Dr mi je stavila lek ili otrov ne znam kako se to tacno zove da umrtvi zivac.Nekoliko meseci kasnije(2-3) otiso sam kod dr i skinula je lek i sa iglicom je vadila je zivac,osecao sam bol,ali sam izdrzao,na kraju kada je zavrsila stavila mi je opet neki lek i rekla da nije sigurna da je skroz ocistila kanale i da cemo morati opet to da radimo.Posle toga me zub nije boleo.Medjutim sledeci put kada sam otisao i kada mi je cistila kanale sa tom iglicom osecao sam kako sve to radi verovatno zato sto nije uklonjen zivac do kraja,na kraju je o5 stavila lek i zakazala za 7 dana i rekla da ukoliko nema nikakvih problema da ce da popuni kanale bolmbira i da je to kraj lecenja zuba.Tog dana nisam osecao nikakav bol,ali sutra dan osecao sam bol pri zagrizu.Ne osecam nikakav bol kada pijem hladnu vodu vec samo pri zagrizu.Da li se meni cini da je zivac jos uvek tu da nije ociscenj do kraja ili da cu da ostanem bez zuba ili da je sve to normalno kada je prazan kanal?Molim vas za pomoc.I da ponekad osecam pulsiranje u zubu(valjda se to tako kaze).
Odgovori