Bol u vilicama- vilicnim zglobovima

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Anita91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 5:20 pm

Bol u vilicama- vilicnim zglobovima

Post od Anita91 »

Trebala bi mi hitno vasa pomoc. :( Imam bolove u vilicnim zglobovima, prilikom otvaranja usta, sa leve strane, osecam puckanje, i preslkakanje zgloba, kako god. Imam osecaj da su mi vilice ukocene. Inace, po prirodi imam kriv zagrizaj. Obratila sam se svome stomatologu, i rekao mo je da je to zbog toga sto imam kriv zagrizaj. Da grejem zglobove, pijem lekove za bolove, i radim vezbe( da stavim jezik na nepce i tako otvaram usta, onoliko koliko mogu) i jedem meku i kasastu hranu. Od kada sam to pocela da radim, vec 2 dana, osecam se bolje, i ne cujem vise skripanje u zglobu, samo ponekad osetim da se pomeri(preskoci). Sta Vi mislite o tome, koliko vremenski ce to trajati? I dali ce prestati ? Molim vas, odgovorite mi nesto, i izvinite ako nesto nisam lepo napisala, nadam se da me razumete
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Bol u vilicama- vilicnim zglobovima

Post od milanche_srb »

Postovana,
Najverovatnije je u pitanju subluksacija zgloba. Terapija je u redu, nastavite je. Ne bi bilo lose da posetite ortodonta i da korigujete zagrizaj ako je potrebno. Ukoliko vam i pored toga ne prestanu tegobe, javite se maksilofacijalnom hirurgu radi hirurske korekcije. Pozdrav
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Jova988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:38 pm

Re: Bol u vilicama- vilicnim zglobovima

Post od Jova988 »

Ja sam imao isti taj problem pre jedno 5 do 6 godina. Isto mi je tako puckalo u zglobu i kao da ti se zakoči vilica. Potpuno isto. Pokušavao sam to sam da rešim razgibavanjem zgloba i to mi je pomoglo. Dešavalo mi se da se to kao izgubi i onda kad napravim pogrešan potez ponovo mi se zakoči. Prošlo je samo od sebe posle nekoliko meseci.
Odgovori