bol posle popravke zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Ackana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 1:44 pm

Post od Ackana »

Hvala Vam puno, carolija, na odgovoru ! Ono sto sigurno znam je da je ovo bila obicna, normalna poravka zuba ( tako je barem stomatolog rekao ) dok zub nije bio poravljen. Tek od tada pocinju problemi...Ja uzimam antibiotike vec 4 dana ali bol ne popusta. Za koje vreme bi trebalo da pocinje bol da se smanjuje i za koje vreme moze da se javi i ispolji upala kosti ili gangrena...? Na snimku se apsolutno nista nije videlo, tako mi je on objasnio jer ovde ( zivim u inostranstvu ) pri registraciji kod zubara se snima cela gornja i donja vilica a plus mi je snimio i sve kutnjake i rekao je da je sve ok. I sad odjednom svi ovi problemi... :cry: Hvala jos jednom.
Ackana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 1:44 pm

Post od Ackana »

Evo da se javim ponovo ali vesti nisu dobre. :( Moram da idem na resekciju apeksa ( tako je barem zubar napisao na uputu ). Sta to znaci ? Ja sam prosle nedelje popila celu kutiju antibiotika i zub me manje boli ali ipak boli. Pozalila sam se zubaru i on je rekao da je uradio sve sto je mogao i da moram da idem kod hirurga na ovu intervenciju iako se na rentgenskom snimku ( popunjenog zuba ) ne vidi nikakva promena ( u vidu fistule ili upale ). Znaci, postoji samo bol koji je popustio malo, da li moze bol nakon vadjenja zivca i punjenja kanala da traje duze od 2 nedelje ? Zasto sada ta hirurska intervencija ? Bas sam zabrinuta ? Da li je ovo sve odgovornost zubara jer sam ja, na njegovu preporuku, radila taj zub i bila je obicna popravka ? Hvala unapred.
Odgovori