bol i posle apikotomije

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

bol i posle apikotomije

Post od Hristina »

Cisto da cujem vase misljenje i predlog o mom slucaju. Prosle god 2007 negde u ovo vreme mi je lecen zub 24 zbog "procesa" na korenu. "Lecenje" je trajalo par meseci jer nikako nije bol prestajao i gudo se cedio gnoj kroz kanale. Neznam tacno sta je dr stavljala sem kalcijum hidroksida i pila sam dovicin.
Nekako je uspio da se smiri, i zatvorila ga je definitivno. Nije me boleo 4 meseca. da bi opet krenuo konstantan goruci i tinjajuci bol. U oktobru mi je uradjena apikotomija, ali simptomi su se smanjili samo malo. Ne mogu vise da trpim i pijem lekove protiv bola, odlucila sam da ga izvadim jer mi je dr rekao da tu ne vredi piti antibiotike. Sta vi kazete na sve to? Sta moze biti uzrok da i dalje boli?
Hvala unapred
wendy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:45 pm

Post od wendy »

pada mi na pamet da nije dobar pristup korjenu koji se nalazi vise prema nepcu tzvpalatinalni korijen ili je to četvorka sa tri korijena što nije tako rijetko,nađe se u oko 5 posto populacije pa se prilikom apikotomije previdi taj korijen.Na rtg se ne vidi jer se ova dva superponiraju. Možda je bila cista pa je ostao epitelni tračak pa se ponovno formirala.U svakom slučaju javi se kada ga izvadiš jer ćeš onda znati šta je uzrok bola.
Hristina
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hristina »

:D :D :D
wendy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:45 pm

Post od wendy »

sada vidim da je stari post ipak reci šta je bilo
Hristina
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hristina »

Javicu vam kad ga izvadim :( . Odugovlacim jer se nadam da ce nekim cudom prestati da boli, a i ne mogu se naterati da ga odem izvaditi. Bar da prodje ispitni rok, da ne idem krezava na ispit :)
Blackfritz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Blackfritz »

Idi da ga vadis.
Ja sam se napatila samo tako celu godinu dana, isti slucaj kao ti i na kraju sam morala da ga izvadim
jelena007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jelena007 »

sta bi sa zubom.
Odgovori