Apikotomija - uklanjanje gnojne kesice

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Icko96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2016 1:22 am

Apikotomija - uklanjanje gnojne kesice

Post od Icko96 »

Pozdrav doktori! :)
Dole na sestici imao sam gnojnu kesicu i moj stomatolog mi je rekao da moram da izvadim taj zub i poslala me kod zubnog hirurga , i ja sam pitao da li ima neki trik da zadrzim taj zub i rekla mi je za apikotomiju koja se kako ona kaze radi samo do cetvorke. I ja sa zeljom da zadrzim zub platio cenu za apikotomiju koja nije uspela i gnojna kesica se pojavila nakon dva meseca,i sad je proslo vec 3-4 meseca i ta kesica bleji sebi. A zubarka je rekla da je dobar zub jer me ne boli. i sad ne znam sta da radim jer mi zadnje sto bih hteo je da izvadim 6 :D

I sad mene zanima da li je ikako moguce da zadrzim taj zub tj. da li moze nekim drugim metodama da se ukloni ta gnojna kesica ?

Unapred hvala :))))
Dabar™
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2016 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Apikotomija - uklanjanje gnojne kesice

Post od Dabar™ »

Icko96 napisao:Pozdrav doktori! :)
Dole na sestici imao sam gnojnu kesicu i moj stomatolog mi je rekao da moram da izvadim taj zub i poslala me kod zubnog hirurga , i ja sam pitao da li ima neki trik da zadrzim taj zub i rekla mi je za apikotomiju koja se kako ona kaze radi samo do cetvorke. I ja sa zeljom da zadrzim zub platio cenu za apikotomiju koja nije uspela i gnojna kesica se pojavila nakon dva meseca,i sad je proslo vec 3-4 meseca i ta kesica bleji sebi. A zubarka je rekla da je dobar zub jer me ne boli. i sad ne znam sta da radim jer mi zadnje sto bih hteo je da izvadim 6 :D

I sad mene zanima da li je ikako moguce da zadrzim taj zub tj. da li moze nekim drugim metodama da se ukloni ta gnojna kesica ?

Unapred hvala :))))
Apikotomija se NIKADA ne radi na bocnim zubima. Ako imas Rentgenski snimak ostavi da ga pogledam.
Odgovori