Anestezija i post problemi?!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mario01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 3:51 am

Anestezija i post problemi?!

Post od Mario01 »

Pre 7 dana popravljao sam 6 dole desno koji je ranije bio plombiran a inace je sada bio pod gangrenon.Izvadjen je svaki nerv,i dr.mi je pokazao koji je zdrav koji nije:).Dobio sam 2 anestezije,jer posle prve nisam osetio da deluje,pa je dr.za neki minut ubacio i drugu zacu.U momentu kada sam dobio prvu inekciju osetio sam takav bol kao nikada u zivotu.I ranije sam radio zube pod anestezijom,ali nikada me nije bolelo,tj.boli kao inekcija kad se primi sto je normalno,nista vise od toga.I sredio sam to,ali je problem sto posle 7 dana ,osecam veci otok u podnozju desne strane jezika i cela desna strana mi trni kao da je i dalje pod anestezijom.Bez osecaja sam za ukus,hladno,toplo...ne mogu da jedem na desnu stranu,i teze govorim.
U strahu sam,da li je prva anestezija koja inace nije delovala uopste,ubodena na pogresno mesto i da na taj nacin nisu ostecene funkcije jezika,jer desna polovina jezika mi nije u funkciji?
Bas sam u frci,ne mogu da normalno ni jedem ni gutam,a jezik bridi, otok je ispod jezika,nemam nikakav ocecaj.
Blackfritz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Blackfritz »

Zvekno ti je zivac. Nisi prvi kome se to desilo. Mora da prodje samo od sebe. Posledice mogu da traju i do 6 meseci ali sa smanjivanjem.
Mario01
Novi član
Novi član

Post od Mario01 »

jel moguce 6 meseci da cu biti ovakav??!
Meni se cini da su krvni sudovi ispod jezika osteceni jer je tu dobar otok,
ubicu se ovakav.
Mario01
Novi član
Novi član

Post od Mario01 »

Jel zna neko mozda,da li postoji neki lik ili nesto da se pije da bi sto pre ovo stanje proslo?
ail
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 8:04 pm

Post od ail »

Verovatno ti je zakacen zvac. To je jedna od mogucih "komplikacija", ljudska anatomija nije matematika, 2 i 2 nikad nisu 4 :) pa je tako moguce da kada se daje anestezija maksimalno po propisu, ipak dodje do ovoga.

To se samo zaleci posle nekog vremena, nemoj da brines. Ono sto mozes da ucinis da to ubrzas je da uzimas vitamine B kompleksa. Pozdrav!
lecky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 2:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lecky »

Ako je u pitanju povreda zivca,trajanje pomenutih tegoba ce zavisiti od stepena ostecenja zivca. Ono sto se preporucuje kod postanestezionih parestezija je lokalna aplikacija toplote i parenteralna primena vitamina B kompleksa. Pozdrav. :)
Odgovori