Alergija na anesteziju ?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zubic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 10:04 am

Alergija na anesteziju ?

Post od zubic »

Pozdrav,

Imam jedno pitanje, zub koji sam popravljao receno mi je tada da je dosao skoro do korijena, i sada me on opet boli kada pijem hladno, toplo, kada udjem sa hladnog u toplo boli par minuta :(

Zanima me koliki je problem vadjenje korijena, jer sam imao alergijsku reakciju prije par godina na voltaren, i ispostavilo se da je problem u lijekovima koji sadrze acetilsalnu kiselinu.. Sada ne znam da li smijem primiti anesteziju kada odem stomatologu ?

Unaprijed hvala na bilo kakvoj pomoci !
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: Alergija na anesteziju ?

Post od ZubaNiš »

U svakom slucaju odite do stomatologa, možda zub i ne mora da se vadi. Ako se ispostavi da mora i da samim tim mora i anestezija, verujem da necete imati problema. Naime, alergija na anestetik u stomatologiji je danas izuzetno retka. Ranije su bile češće, ali su se tada koristile druge vrste anestetika. Ako ste zaista alergični na acetil salicilnu kiselinu, nje nema u anestetiku. Međutim, očigledno je da ste malo uplašeni, pa je bolje da odete na stomatološku kliniku na fakultet ili vec kod određenog specijaliste da biste vi sami bili sigurni. Često je zbog izraženog straha moguća reakcija koja podseća na alergiju.
zubic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 10:04 am

Re: Alergija na anesteziju ?

Post od zubic »

Tek sad vidim da sam se pogresno izrazio, receno mi je da cu zivac morati vaditi..
uglavnom znaci u anestetiku nema tih supstanci.. zahvaljujem najljepsa na odgovoru !
Odgovori