vaginalni gasovi

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
superwoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 10:13 pm

vaginalni gasovi

Post od superwoman »

Pozdrav svima! :)

Imam veliki problem, a moj ginekolog nije bila u stanju da mi da odgovore na pitanja...

Dva porodjaja, hipotireoza i cetiri pune decenije zivota, doveli su do znacajnije relaksacije vaginalnih zidova. To predstavlja problem tokom seksualnih odnosa (primetila sam da ni suprug ni ja ne uzivamo kao nekad, jer ga prakticno i ne osecam, a mislim da je i njemu lose jer nema nikakvog otpora prilikom penetracije).

Osim toga, ucestala je pojava vaginalnih gasova, tj. zvukova koji se javljaju tokom odnosa. Da zlo bude jos vece, isti problem imam tokom casova pilatesa, kada pri svakoj vezbi kada su mi noge u podignutom polozaju, osecam pojavu istih gasova (ili kako se vec to zove).
Da li neko moze da mi pomogne i predlozi resenje za ove probleme? Pocela sam da radim Kegelove vezbe, i primecujem neznatan napredak, ali moj problem je verovatno veci...
Citala sam da vaginoplastika resava problem relaksirane vagine. Ko u Beogradu to radi i da li mislite da je to pravo resenje?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: vaginalni gasovi

Post od tamaraft »

Samo Kegelove vezbe usavrshite i videcete da nece biti problema, ali kao i svaki trening, treba vremena, 6 nedelja do 3 meseca da osetite konkretne efekte vezbi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
superwoman
Novi član
Novi član

Post od superwoman »

Hvala na odgovoru!

Pokusacu da istrajem sa Kegelovim vezbama...

U svakom slucaju, mislite li da vaginoplastika (zadnjeg zida) nije dobro resenje? Da li znate ko bi mogao da mi kaze nesto vise o tome?

Pozdrav! :)
mimomimimomi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2012 8:28 pm

Post od mimomimimomi »

hej,cao!ja sam imala istih problema i sexualni zivot mi je bio u haosu!zbog psihicki problema vezanih za sex sam skoro bila pred razvodom jer sam izbegavala sex.pre dve godine sam uradila vaginoplastiku.sad sam tamo dole kao devojcica kao da nisam rodila decu,a rodila sam dvoje.ja i moj muz sada uzivamo.ako imas mogucnosti uradi vaginoplastiku to ti je jedino resenje za ceo zivot,naravno ako ne planiras da radjas jos dece.pozzz
superwoman
Novi član
Novi član

Post od superwoman »

mimomimimomi hvala na ovom komentaru!

pretpostavljam da ne bi trebalo da preko foruma navodimo imena klinika, ali zaista bi mi mnogo znacilo da mi preporucis lekara koji ti je radio intervenciju, kao i kliniku na kojoj bih to mogla da odradim, jer sam dosta pregledala po netu i iskreno, ne bih da rizikujem da "naletim" na nekog nestrucnog...

Hvala unapred! :)
mimomimimomi
Novi član
Novi član

Post od mimomimimomi »

ja sam igrom slucaja operciju uradila u inostranstvu.ovde neynam ko radi dobro.ali sam cula da je doktor colic maher ya vaginoplastiku.probaj ga na netu naci pa ga tako moyes kontaktirati.puno srece ti zelim :D
superwoman
Novi član
Novi član

Post od superwoman »

Hvala puno!

Sve najbolje i tebi! :)
superwoman
Novi član
Novi član

Post od superwoman »

Sorry, samo jos jedno pitanje...

Koliko sam informisana postoje tzv. plastika zadnjeg zida i plastika prednjeg zida. Sta si ti uradila od toga? Da li treba uraditi obadve?...
mimomimimomi
Novi član
Novi član

Post od mimomimimomi »

da postoji prednji i zadnji zud.ja sam uradila zadnji zid.naravno zavisi u koliko losem stanju se nalaze misici vagine.to ce ti vec doktor reci kada te pregleda.inace kad odes na pregled oni ce ti predloziti da radis vezbe za jecanje vaginalnih misica ili magnetno zatezanje.NA TO NEMOJ DA PRISTANES.magnetno zatezanje misica je oko 50e bilo pre 3 godine.onda ti kazu da treba 10-15 casova,a jedan cas kosta 50e.a ne garantuju da ce se vagina vratiti u normalu.pitaj slobodno sve sto te zanima.pozzz
Odgovori