Trebaju mi informacije o pretsemenoj tecnosti...

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Curious_boy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:26 pm

Trebaju mi informacije o pretsemenoj tecnosti...

Post od Curious_boy »

Imam 22 godine i oduvek sam spavao sa devojkom sa kondomom i nisam imao brige...
ali zeleo bih da probamo da spavamo bez kondoma...Moje pitanje je sledece...
Da li tecnost koja se stvara na penisu kada pocinje da se dize...i kada se napalim na devojku predstavlja pretsemenu tecnost?|
Mislim jel pretsemena tecnost izlazi neposredno pred svrsavanja...ili i kad se muskarac nalozi na zenu pa muskarcev penis postane tako vlazniji, a zena ovlazi...jel to slicna tecnost? Mogu ja da spoznm kad cu da svrsim i da ga izvadim, ali nzm sto se tice ovoga...molim vas pomozite...samo oni koji znaju o cemu pricam...inace nisam obrezan...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Trebaju mi informacije o pretsemenoj tecnosti...

Post od Dr011 »

presemena tecnost se normalno luci iz penisa od pocetka stanja uzbudjenosti, dakle u predigri, tokom odnosa, sve vreme moze po malo da izadje...kod nekih muskaraca u vecoj kod nekih u manjoj kolicini, ali luci se dakle povremeno sve vreme uzbudjenosti...i u nju mogu da zalutaju spermatozoidi tako da i bez ejakulacije unutra postoji teoretski sansa da dodje do oplodjenja, upravo zbog postojanja te presemene tecnosti...zato uvek neki vid kontracepcije treba da postoji ukoliko se ne zeli trudnoca, bilo kondom, bilo oralna kontracepcija kod zene...kondom je najprakticnije sredstvo jer pored toga sto je kontraceptiv ujedno stiti i od seksualno prenosivih bolesti...ono sto jos moze da vam pomogne ako zelite bez kondoma je kalendar plodnih dana zene, pa da to sprovedete u delo kada su joj neplodni dani, ali treba imati u vidu da taj kalendar nije nikad bas 100% garancija da su dani zaista neplodni...
Koonobar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2011 10:38 pm

Post od Koonobar »

Zeleo bih da se nadovezem i da vas pitam na ovu temu, moja devojka i ja smo danas imali odnos sa kondomom, ali mrtvi jebeni kondom je puko pri vrhu, ali nismo daleko dogruali to jest u prvih 2-5 minuta, i sada strah i panika hvata pa ako ima neko misljenje o tome?
Da li ima razloga za strah?
I od prilike neki statisticki podatak ako je moguce?

Hvala unapred.
ShoneM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 2:15 pm

Post od ShoneM »

Dobar dan

Od skoro sam na forumu pa mi trebaju neke informacije i molim neko strucno lice za odgovor. Naime imam jako puno presemene tecnosti kada god sam sa devojkom ne bitno da li je to mazenje,jubljenje itd jednostavno curi li curi. Takodje imam problema sa preranom ejakulacijom i ponekad sa potencijom. Imam normalne erekcije jutarnje i takodje mogu da masturbiram kada god mi to padne napamet ali ponekad penis nije dovoljno cvrst za penetraciju. Da li to moze biti povezano sa preteranim lucenjem presemene tecnosti,odnosno da zbog toga penis nema dovoljnu cvrstinu?Nikada nisam imao nikakve bolove niti probleme sa mokrenjem ali sam ipak otisao do urologa da se posavetujem.Receno mi je da je presemena tecnost sasvim normalna pojava(neko ima vise neko manje) uradjen mi je bris uretre i pronadjeno mi je streptoccus beta haemolyticus grupe B.Pio sam panklav 8 dana i to je to ali ja ne osecam apsolutno nikakvu promenu posle te terapije.Posle pregleda dobio sam sledeci nalaz:Mokracna besika jasno konturisana,pravilna.Prostata bilobarna,ogranicena,volumena 13ml.Oba testisa homogena,jasno konturisana,oko testisa nema patoloskih promena.Lokalni status:Oba testisa zadovoljavajuceg volumena i konzistencije,epididimi bez promena,nema znakova varikocele.E sad mene zanima da li je sve u mojoj glavi i da sam se malo psihicki opteretio ili mozda ima naznaka za ne daj Boze neku infekciju ili tako nesto,pa da se javim ponovo urologu.Voleo bih da cujem neki savet.Hvala unapred
Odgovori