Sex sa sočivima ili bez njih?

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
last
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2011 4:11 pm

Sex sa sočivima ili bez njih?

Post od last »

Nosim sočiva jer imam probleme sa vidom, zato slabo izlazim i sexualno neaktivan... Ako se desi da budem sa nekom, kako da se oprvdam što nosim sočiva pa zato da ne ispadnem kilav i da me cura ne odbije ili ako prećutim, pri odnosu može da provali svaka, jer sigurno bi mi se jave smetnje, kao i ovako kada radim nešto: žuljanje i oko krene da suzi, pomeraj sočiva sa rožnjače u stranu na beonjači i čak ispadne sočivo kada se oko malo osuši ili slučajno se zakačim prstima.. a skidanje sočiva pri uzbuđenju, verovatno bi mogao da ih izgubim negde... :( Ima li ko iskustva sa ovim ili ifnormacije kako proći bez problema?

Hvala...
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Re: Sex sa sočivima ili bez njih?

Post od jperica »

Stvarno neobičan problem. Da li je problem prvo skinuti sočiva i odložiti ih negde i onda se "baciti na posao"? Da li to posle negativno utiče na intimiziranje?
Nije dobro, ali trudimo se.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

A zasto zbog sociva slabo izlazite? Jer ne vidite dobro i sa njima illi samo imate neku nepotrebnu frustraciju?

Sociva su upravo i smisljena kako bi ljudima olakshali zivot i kako bi s eresili naocara, mada ni to ne razuemm poshto naocare lichno obozavam, a verujte mi nisam jedina osoba koja ovako razmislja.

Cini mi se da pre svega traba da shvatite da nosenje sociva nije nista strasno i nenormalno i bolesno i glupo...mlada ste osoba, to se vidi iz pisanja ali nemojte se uchiti da vas nesto ovako sitno sprecava da zivite punim plucima!

Ne znam ni sama koliko ljudi poznajem koji nose sociva a ja to nisam nikad ni primetila, sve do trenutka kada to pomenu ili ih nesto zazulja!

Ako imate problema sa ochima, u vidu peckanja i pomeranaj sochiva onda se obratite svom oftalmologu da regulisete dezinfekciono sredsto koje koristite ili da sociva posaljete na fino poliranje, posto predpostavicu da se radi o polu tvrdim ili tvrdim socivima cim imate probleme i brinete o tome da socivo ne ispadne negde.

S druge strane, zasto ste se odlucili za sociva i kada? Koliko dugo ih nosite? I zasto imate osecaj da ce vas neko odbiti ili ponizito samo zato sto nosite sociva ili naocare???

Isto tako razumem da je potreba za intimnim odnosom jako bitna stvar za vas posto ste mladi, ali nema potrebe da toliko panicite i da se plasite sociva i toga da se sociva i vas vid biti najveci problem :)

Onda NEMATE VI STA KOME DA SE PRAVDATE ZATO STO NOSITE SOCIVA! Svaka druga osoba danas ima problema sa vidom, ili nekim drugim deformitetom, ravna stopala, kriva kicma, problemi sa zubima, bubuljice...ne smete sebi u startu stvarati fobiju i takav strah od devojaka i intimnosti samo zbog sociva.

Ja npr nosim naocare ceo svoj zivot, upravo zbog velike dioptrije i sociva nikada nisam prihvatila jer su mi stvarala infekcije a i nisam mogla da nosim meka sociva vec tvrda koja su komplikovala sve zbog toga shto su pokretna u oku i lako ispadaju, tako da su naocare najbolji izbor i verujte mi nikada do sada naocare nisu bile problem u zivotu :) mi u smislu toga da me neko drugacije gleda, zafrkava, zeza, ili odbija zbog toga, a naravno da nije bilo ikakva prepreka ni kasnije u zivotu kada su u pitanju odnosi sa muskarcima. (ok jeste me jedan decak u osnovnoj skoli zezao ali sam ga ja malo istukla i onda je sve bilo u redu :) )

Mozda vam se sad cini kao nemoguca misija ali i sa socivima cete se navici da vodite ljubav, naucicete da ih skidate pre odnosa i koristite naocare, posto predpostavicu da necete u seksualni odnos stupiti za 2 minuta na sred ulice sa nekim :)

Ako su sociva samo izgovor jer osecate strah od intimnosti i neuspeha onda je to nesto sto morate a resite sa sobom, ako nemate nekoga ko vam je dovoljno blizak da pricate otvoreno o svemu tome onda slobodno otidjite kod psihologa u dom zdravlja ili skolu pa poprichajte. Svako ko je mlad i tek pochinje neki deo zivota logichno je da oseca strah i plasi se da ce ispasti glup :) Alo svi smo mi nekada ispali glupi i smesni :) to je sastavni deo zivota, posebno kada su u pitanju seksualni odnosi, jer smo svi mladi i neupuceni i neiskusni i normalno je da nishta ne shtima od pocetka kako treba :) Ali to je lepota pocetka, vremenom cete napredovati, uchiti, iskusiti sve shto zelite i opustiti se do te mere da seks postane samo zadovoljstvo a ne gomila problema u glavi.

Ja sam se bas raZpisala ali krivo mi je kad neko tako mlad zbog jedne tako banalne stvari propusta stvari u mladosti, a zaista nema potrebe za tim.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Hvala na savetu.... ne mogu da nosim naočare, jer mi je dijoptrija između oba oka u velikoj razlici.

L -5,0
D -11,5
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sociva su samo izgovor za neki drugi, dublji problem.....
obratite se psihoterapeutu analiticke orijentacije
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

Nemojte se uvrediti drage kolege forumaši, ali "last" mora ovaj problem rešiti sam sa sobom. Prvo i osnovno - sočiva ne smetaju. Osobe smetaju. Najviše mi je smetala ona pevačica Ceca što je snimila spot sa onim odvratnim bojenim sočivima, pa je htela da liči na nekakvu zver.

Što se tiče naočara, jedino mi smetaju osobe sa nikakvim ukusom za izbor sunčanih naočara, koje ih još pri tom u razgovoru sa drugim osobama iz nekulture ne skidaju. Sve ostalo je sasvim u redu i nema nikakvih smetnji i problema.

Ja sam bos po glavi, pa se tešim (šalim) time da luda kosa beži sa pametne glave i zbijam šale na svoj račun. Čak sam i na TV-u bio zbog toga, kada su me na ulici presreli voditelj i kamerman i pitali me da li sam naišao negde na problem zbog moje ćelavosti. Bio sam popularan kod ljudi koji gledaju Novosadsku hroniku. I nikom ništa. Stvarno ne vidim problem u tim sočivima.
last
Novi član
Novi član

Post od last »

... Evo npr možda malo popijemo ja i cura da se opustimo pre radnje, izgubim osećaj za brigu dovljno da se ne cimam i kada bi moglo doći do opasnosti da mi ispadnu sočiva, da ih izgubim, a nesmem nigde bez njih, jer sve mutno vidim - ovako ne pijem, jednom nedeljno popijem flašu piva i toliko, sve je ok, ne uhvati me. Drugo, dosta cura želi misionarski položaj (muškarac odozgo) i pošto bi mi lice gledalo na dole, u ritmu dok je gledam u oči, tako bi možda mogla da mi ispadnu sočiva ili dok se valjamo mogu ispasti... Znam, smešno je, ali šta ću kada sam eto loše sreće.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Jel ti sociva lako ispadaju? Pri nekim drugim aktivnostima?
Naocare u rezervi sa sobom?
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Ne bavim se nikakvim aktivnostima... ali imam neki osećaj da bi ispala ako bi rintao..... nego aj neću vas smarati oko ovog više.... upustiću se, pa neka bude šta bude....
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

E, o ovome ja govorim. Samo napred!
Korisnikov avatar
akim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2011 10:12 am

Post od akim »

Slika

Sto da ne, budi cool zezaj se :D
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Tako je, život je igra - igrajte se životom...

Lako je vama...
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

Nosim meka kontaktna sočiva i zaista nikada nisam imala takav problem.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

Stvarno da ne davim preko mere, ali čisto da naglasim, da ta sočiva, pa makar i ispadala, ne bi ni u kom slučaju smela biti smetnja tvojoj partnerki. Ako pođemo od toga da bi joj smetalo, onda ta partnerka te ne zaslužuje.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@last,
moj post i predlog u njemu vam se ne dopada .... a jedini donosi resenje!
Odgovori