Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Ned Sep 18, 2011 8:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 5:28 pm
Postovi: 7
Videla sam da je neko vec pokrenuo ovu temu, ali davne 2008e. Naime, moj problem je sto nista ne osecam tokom sexa. Seksualno sam aktivna vec 3godine ali ni sa prvim, ni sada sa drugim partnerom nista ne osecam. Ako neko ima isti problem ili je imao pa resio neka se javi. Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Ned Sep 18, 2011 11:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Da li imate potrebu za seksom?

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 9:50 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Samo kod odnosa sa partnerom ili i kod samozadovoljavanja?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 10:58 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm
Postovi: 292
Ne osećaš baš..... ništa? ???? Ili izostane samo orgazam? ???? Privlači li te uopšte partneri, zaljubljena ili si u vezi samo da nisi, sama?
I ja sam na početku veze, u mom slučaju braka bila dosta :roll: rezervisana prema seksu....mislila sam da sam frigidna....morala sam se i ja i moj partner dobrano potruditi, da bi krenulo na bolje.
Moj problem je bio najviše u mojoj glavi, moram priznati i odgajni smo na vrlo patrijahalan način, bila su drugačija vremena.....smešno je i usporediti s današnjim....
Moja je ocena i možda pogrešna neznam ali nas su učili da je seks nešto bljak, fuujj! Ženske priče se svodile na to da to žena odradi kao i pranje suđa napr. :roll: Znaš kad sam se ja uvredila kad je moj muž kupio knjigu 100 poza, a ja 8) se ponašala kao uvređena strina....ajme pa zar sam ja k.rva.... I sad se smejemo kad se toga setimo.
Danas pak seks se forsira pa se čini da je jedino on važan. Važan jeste i treba u njemu uživati, kao uostalom u svemu u životu, ali ja ipak mislim da se treba izabrati pravi partner s kojim se poklapaš i u drugim za život važnim stvarima, da osećaš nešto prema njemu, da bi i u seksu bilo kako treba, a i da se uskladite treba vremena, ne ide to kao u filmovima..treba se dobro upoznati, treba se rešiti srama, otvoreno pričati i treba te partner shvatiti, moraš mu reći šta te "pali", a šta ti smeta....Niko nije čitač tuđih misli....Treba biti opušten, nežan, strastven i ne čekati da se pod svaku cenu desi nešto kao "strujni udar"......dodje kad neočekuješ....ako se i partner potrudi, a hoće ako mu je stalo do tebe, i hoće ako ga doista želiš......
To je u slučaju da je s tobom ok u smislu normalne genitalno-vaginalne anatomije. Deša va se da poneko ima širi vaginalni kanal pa je osećaj kontakta pri odnosu, slab, zanemariv i moguće da je i to problem i to je sad na sreću rešivo.....Bila kod ginekologa...????
Dešava se, znam i takvu osobu koja zaista nikad uopšte nije osećala potrebu za seksom...e to je problem. Nadam se da nije tako s tobom nego si samo, malo zbunjena izostankom orgazma....a od toga pati velik broj žena....negde sam pročitala čak podatak da između 46% pa čak i 70 i neki postotak žena ili ima tek povremeno taj problem ili nije nikad s partnerom doživela orgazam, a opet pri manstrubaciji može da ga dožive u većini slučajeva...dakle problem je u slaboj komunikaciji s partnerom, pretpostavljam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 12:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 5:28 pm
Postovi: 7
Pa... nikad se nisam samozadovoljavala :D Stvarno ne bih to mogla, ruzno mi je. ISla sam kod ginekologa, ali nikad mu nisam postavila ovo pitanje, izgleda da cu morati. Nije problem da ne mogu da dozivim orgazam, nego to sto bas nista ne osecam... kao da se to tamo dole nista ne desava. O.o Nezno, grubo u svim mogucim pozama i opet NISTA! :( Imam potrebu za sexom i jako mi je lepo sa deckom, svidja mi se i koliko god da se on trudi nema resenja. Ovo nije tako cesta pojava, videla sam samo jednom ovu temu na ovom forumu, ali niko nije dao objasnjenje.... :/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 1:55 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm
Postovi: 292
:D Ništa nije ružno, a kod tebe je i nužno, rekla bi...kako ćeš sa njim ako ne umeš sama... :wink: pronaći svoje slabe tačke :wink: sama i opuštena bez pritiska da će orgazam izostati i tako na neki način i zakinuti i sebe, a strah da će se razočarati partner, strah da će on misliti da nije dobar ljubavnik i da će...odustati, da smo hladne, da nam nije istinski stalo do njih....
E, tu mi žene često znamo pribeći laži da ih ne razočaramo začinimo same sebi "čorbu" pa lagimo ustvari u najboljoj nameri ali si napravimo još dodatne probleme, nije posle jednostavno sve to i priznati....bar meni nije bilo lako pošto sam bila provaljena da lagim... :oops:
Srećom, kod mene se zbog mog partnera koji je bio iskusniji po tom pitanju, njegove volje i negovog neinzistiranja i paznje, sve je krenulo na bolje, na moju sreću, razumeo me i uputio, a priroda je učinila svoje......Stobom je sve u redu, sigurna sam, samo polako i strpljivo, i otvoreno...
Manstrubacija je nešto o čemu se nerado priča, naročito kad su žene u pitanju, kao blam, sramota, što nema veze s pameću. Zašto bi bilo za žene ružno i ne primereno a za muškarce tako normalno i logično. Seksualnost je sastavni deo života i žene i muškarca, tako da ponekad oba pola zavisno od životne situacije imaju potrebu i za samozadovoljavanjem. Naravno da to nije pravi seks ali je način da se rešimo stresa kad smo sami ili nam se potrebe s partnerom ne poklapaju, da naučimo gde smo osetljive, muškarac tako nauči kontrolisati odlaganje ejakulacije....Mani se šta je ružno, važno je ti posluži... :wink: da naučiš kako i gde ti dodir najviše prija...kad ti se desi prvi orgazam sve ide lakše i lakše... :wink: Ja sam moj prvi doživela posle kratkotrajne apstinencije mada smo bili zajedno, dirkali se, bili skupa ali nismo vodili ljubav do kraja, a onda prvi dan ciklusa u pomoć mi došli i poludeli hormoni i apstinencija......i :wink: konačno.....taj famozni osećaj...
Znači, ništa nije nenormalno i mnogo žena je imalo ili ima tvoj problem, samo to kriju, i ne pričaju o tome jer smo mi jedna još vrlo, vrlo patrijahalno društvo puno predrasuda...zato sram i zato još je ta tema nešto ružno, prljavo i nepristojno, neprimereno... naročito kad je o ženama i njihovoj seksualnosti reč....a život je jedan jedini i vrlo kratak i treba znati i naučiti u njemu uživati. Ništa nije ružno što ne nikog ne ugrožava.....baš ništa i sve je normalno kad je seks u pitanju što hoće i žele oba partnera....i da poze su jako bitne....Pozz!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 5:28 pm
Postovi: 7
Pa ne znam sta sad da kazem. :D Ja bih bila presrecna kad bih bar nesto osetila, ne tezim tako ka orgazmu, samo neki osecaj da imam tokom sexa... Nisam stidljiva kad sam sa deckom, ali sama ne smem da se dodirujem... Verovatno je sve iz glave... Nadala sam se da ce se javiti neko ko je imao ili ima isti problem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 5:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Postovi: 591
Lokacija: Novi Sad
Ako ti sama 'ne smeš' da se dodiruješ i misliš da je masturbacija nešto ružno, znači uopšte nisi opuštena sama sa sobom i svojim telom, teško da ćeš moći da se dovoljno opustiš pred drugom osobom toliko da počneš da uživaš. Mislim da imaš pogrešnu predstavu o seksualnosti i to te koči, ne možeš da se prepustiš i budeš ono što jesi nego verovatno pokušavaš da se ponašaš onako kako misliš da bi trebalo. Možda si svesna toga, možda nisi ali meni se čini da je to problem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Sep 19, 2011 5:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 7:00 pm
Postovi: 23
Problem je u tvojoj glavi !Ti sex dozivljavas kao nesto prljavo ruzno !za tebe je sex nesto sto mora da se odradi da bi rodila decu i tu ti je kraj !bas sam se slatko nasmejao kad sam procitao da nesmes samam da dodirujes svoje genitalije tj da sebi ucinis lepo!veruj da i u tome ima dosta lepog jer niko bolje ne poznaje tvoje telo kao ti zato se prepusti istrazivanju i radi ono sto tebi godi bez ikakvih predrasuda o sexu i sexualnim uzivanjima !!!!!
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Uto Sep 20, 2011 9:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 12:03 pm
Postovi: 232
Ako nikad nisi osecala znaci da ni ne znas kakav taj osecaj treba da bude a da bi znala kako da uzivas i sta je to u cemu uzivas moraces sama sebi da pomognes jer od vecine partnera nema vajde retko koji je spreman da ulozi trud i da u seksu i uzivanju bude dvoje a ne jedan.Ukini blokadu u glavi o tome sta je ruzno i pogresno, predpostavljam da si mlada jer vecinom mlade devojke imaju takve probleme i predrasude.Ja nisam imala probem da nisam osecala nego da nisam znala da uzivam ali sva sreca imam divnog partnera koji nije bio sebican :)Sto se tice samo zadovoljavanja dacu ti jedan primer iz koga mozes shvatiti i sama koliko je to prirodno i normalno a nikako cudno, bolesno itd devojcice u periodu izmedju 4-6 godine upadaju u fazu otkrivanja svoga tela pogotovo izucavaju svoje genitalije i kao savrseno prirodan proizvod toga jeste prvi orgazam i gomila rugih nakon tog prvog :).One naravno ni neynaju sta je to niti im se objasnjava al jednostavno rade ono sto im prija i to se vremenom gubi i potiskuje sve do momenta ponovog odkrivanja.Ja sam imala smesno iskustvo sa bas ovom pricom kada sam pila kafu sa prijateljicom a malena od 4 se igrala pilates loptom i lezala na njoj klateci se tamo vamo,u jednom momentu sam primetila kako se malena jako znoji i ubrzano dise pa sam se izgubila i tada mi je majka ispricala o tome kako su se i oni uplasili i kontaktirali pedijatra pa su nakon toga shvatili da o tome ima zaista puno literature ali jednostavno nisu znali :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Uto Sep 20, 2011 10:13 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ako sebe smartate osobom koja samu sebe ne moze da dodiruje onda vam nikada nece biti potpuno pirjatno ni sa drugom osobom kada je seks u pitanju!

Ako zelite da promenite nseto morate poceti od sebe.

Koliko god vam se cinilo da vam je lepo sa partnerom ocigledno nesto duboko u vama nije u redu ako sebe ne mozete sami da zadovoljite na pravi nachin i ako mozete da izjavite da vam je to prljavo i ruzno!

Odatle idu svi problemi u odnosu sa partnerom!

Ne bi bilo loshe da se obratite psihologu ili seksologu i da popricate o svemu, detinjstvu, odnosu sa majkom, ocem, prvim iskustvima itd!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Sre Sep 21, 2011 10:04 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm
Postovi: 154
melita keller je napisao:
Ako nikad nisi osecala znaci da ni ne znas kakav taj osecaj treba da bude a da bi znala kako da uzivas i sta je to u cemu uzivas moraces sama sebi da pomognes jer od vecine partnera nema vajde retko koji je spreman da ulozi trud i da u seksu i uzivanju bude dvoje a ne jedan.Ukini blokadu u glavi o tome sta je ruzno i pogresno, predpostavljam da si mlada jer vecinom mlade devojke imaju takve probleme i predrasude.Ja nisam imala probem da nisam osecala nego da nisam znala da uzivam ali sva sreca imam divnog partnera koji nije bio sebican :)Sto se tice samo zadovoljavanja dacu ti jedan primer iz koga mozes shvatiti i sama koliko je to prirodno i normalno a nikako cudno, bolesno itd devojcice u periodu izmedju 4-6 godine upadaju u fazu otkrivanja svoga tela pogotovo izucavaju svoje genitalije i kao savrseno prirodan proizvod toga jeste prvi orgazam i gomila rugih nakon tog prvog :).One naravno ni neynaju sta je to niti im se objasnjava al jednostavno rade ono sto im prija i to se vremenom gubi i potiskuje sve do momenta ponovog odkrivanja.Ja sam imala smesno iskustvo sa bas ovom pricom kada sam pila kafu sa prijateljicom a malena od 4 se igrala pilates loptom i lezala na njoj klateci se tamo vamo,u jednom momentu sam primetila kako se malena jako znoji i ubrzano dise pa sam se izgubila i tada mi je majka ispricala o tome kako su se i oni uplasili i kontaktirali pedijatra pa su nakon toga shvatili da o tome ima zaista puno literature ali jednostavno nisu znali :)



Posle meni nešto kažu da ja imam problem što sam o seksu maštao od otprilike pete godine i prvi put skontao masturbaciju od devete :D :D :D
Eto, rešena je i jedna moja dilema. Hvala na ovom postu Melita Keller!

_________________
Nije dobro, ali trudimo se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Nov 07, 2011 12:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2011 11:05 am
Postovi: 5
autorica teme rece da se nada da ce se neko javiti na ovu temu. ja ti mogu iznijeti slucaj svoje prijateljice, kojoj sam nastojala pomoci kroz otvoren razgovor i iskreno razumijevanje, ali na kraju sam ostala bez savjeta. s obzirom da ja nemam predrasuda o sexu, ne bojim se experimentisati i nista mi se ne gadi ukoliko imam zelju za tim (samozadovoljavanje, sex toys, razlicite poze, oralni sex itd), tesko mi ju je bilo razumjeti, ali pokusala sam. isto sam joj savjetovala kao i ovi ljudi sto savjetuju tebi, ukloni prepreke iz glave. e sad, ja ne znam jel to jednostavno bas. ona kaze ovako - da se moze naloziti na partnera, a to oboje znaju jer ona bude dovoljno vlazna tokom odnosa, sto je siguran znak sexualne uzbudjenosti (zena moze lagati, ali vagina ne :D), ali nikad nije svrsila (kaze da nije nijednom ili mozda jest jednom, ali nije sigurna da je to bio orgazam, jer ne poznaje dovoljno taj osjecaj). rekla sam da nije frigidna, jer moze da se nalozi, ali ako nije svrsila nikad najbolje bi bilo da istrazi svoje tijelo i erogene zone samozadovoljavanje. ona je rekla da joj se to ne svidja (nesto poput onog sto si ti rekla), na sto sam ja rekla da nema razloga da joj se to gadi, jer sam ja na taj nacin otkrila svoje tijelo i zahvlajujuci tome bila u stanju reci svojim partnerima- nemoj to raditi tako, radi ovako, jer mi to prija- sto je uvijek rezultiralo orgazmom (jacim ili slabijim, ali uvijek orgazmom). ona je rekla da nije samo razlog da joj je to odvratno, nego i da ne mzoe sama sebe da nalozi i stoga nema smisla da se dira, jer bi joj bilo dosadno. tu se slazem. pokusala sam predloziti da pogleda pornic i sl kao stimulans, medjutim, ucinilo mi se da je pokazala totalni izostatak volje za rjesavanjem problema, rekla je da ne zeli vise da prica o tome jer joj i prica pocinje stvarati pritisak i da joj je dovoljno i ok i ovako, bez orgazma. u vezi je dvije godine i lijepo joj se s partnerom, ali orgazma nema iako on pokazuje volju da radi sta god ona pozeli u sexu, ali cini mi se da je problem da ni ona sama ne zna bas tacno sta zeli. i da, ne smatram da je dovoljno da se zadovolji time, treba da trazi put da ide do kraja. da, nije orgazam sex, sex je predivna stvar i bez orgazma, ali je orgazam ono sto te lisava napetosti, tako da smatram da trebate teziti i uciti kako da dodjete do kraja. mislim da su bitni otvoreni razgovori i jaka zelja i trud za samopomoci. ako vi necete da pokusate rjesenja koja vam se nude, bespotrebno je uopste raspravljati o ovome. pricajte i trudite se!
p.s. kako moze samozadovoljavanje biti prljavo nesto, ako vecina ljudi to radi? i u psihologiji se to tretira kao nesto sasvim normalno i korisno. jesi li ikad uopste i pokusala?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Sub Jan 14, 2012 2:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 2:19 am
Postovi: 5
Ja sam takodje imala takav problem . Sa prva dva partnera nisam osecala apsolutno nista , imala sam potrebu za seksom , ali kada dodje do toga jednostavno mi je svejedno i skroz bezveze osecaj . Sve dok nisam bila u vezi sa deckom kojeg sam stvarno zavolela i sa kojim sam mogla da se opustim i kojeg je zanimalo da istrazi sve sto bi moglo da me zadovolji . Sad sam u vezi sa deckom sa kojim sam izgubila nevinost i sa kojim pre nisam osecala nista dokom seksa , ali sada je potpuno druga prica , sa njim sam potpuno otvorena i mislim da me on zna bolje nego ja samu sebe :D
Meni je samo trebalo vreme i prava osoba za to . Bitno je da nemas ruznog iskustva , da nemas nekih predrasuda , da otkrijes samu sebe , da se dovoljno opustis i da shvatis da u seksu nema niceg loseg i 'prljavog'


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ne osecam zadovoljstvo tokom sexa! :(
PostPoslato: Pon Apr 02, 2012 11:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2012 11:05 am
Postovi: 20
Imam isto iskustvo kao devojka koja je postavila temu, i skoro sam sigurna da isključivo ima veze sa hormonima jer sam, npr, tokom trudnoće bila potpuno drugačija - primala sam progesteron nekih 10-ak inekcija na samom početku i tokom čitave trudnoće sam bila načisto luuuda, nikada u životu nisam imala takvu besnu želju za seksom. Svi mi imamo potpuno različite živote, i nije samo pitanje da li ona misli da je to nešto "prljavo", već da li ima ŽELJU, a želja je fiziološka i na nju mozak reaguje odbacivanjem (ako smatra da je nešto loše, prljavo) ili prihvatanjem. Ali šta kada NEMA ŽELJE? Zašto je nema kada sam sa partnerom kog sam odabrala i zadovoljna sam?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: