HIV prvi simptomi posle koliko se pojavljuju?Molim za pomoc

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Masja123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 1:02 pm

HIV prvi simptomi posle koliko se pojavljuju?Molim za pomoc

Post od Masja123 »

Molim vas za pomoc
Imao sam nezasticeni seks sa devojkom sa kojom se poznajem dugo. Radio sam test na HIV u septembru i bio je negativan (3 meseca prije toga sam spavao sa tom devojkom). Medjutim imali smo sex prije 6 dana bez kondoma i meni se posle 6 dana pojavila mucnina,imao sam taj dan povisenu temperaturu isla je do 39 stepeni.Temperatura mi je prosla sad me malo boli grlo i imam mucninu ostalo je sve u redu.Da li moze tako brzo da se manifestuju prvi simptomi HIV-a ako je on u pitanju?
Masja123
Novi član
Novi član

Re: HIV prvi simptomi posle koliko se pojavljuju?Molim za pomoc

Post od Masja123 »

Molim vaa za odgovor,vase misljenje...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Не може тако брзо, нити су такви симптоми. Узми мало књиге па читај.

То што си описао као проблем типично је за стомачни грип, плус упала грла.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Test moze da se uradi najranije posle tri meseca. Ako si ga vec jednom radio i prolazio kroz pakao iscekivanja, ne mogu da shvatim zasto to sebi ponovo radis? Ili istestiraj devojku pa da se ne treses, ili koristi kondom.

Simptomi nisu takve kakve navodis, a i ne javljaju se takovom brzinom.

Ipak posle nezasticenog odnosa bi ti preporucila da uradis i testove na hepatitise i oni se prenose istim putem!
Masja123
Novi član
Novi član

Post od Masja123 »

Hvala puno na odgovorima.Sa devojkom se znam dugo i bila je prije mene samo sa jednim deckom ali ipak sam sa tim opterecen tako da se nadam da cu samo bez kondoma kad se budem ozenio. :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Од кога мислиш да можеш да добијеш сиду када спаваш само са својом девојком и она само са тобом а ниједно од вас двоје нема сиду?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Da ne bi razbijao glavu, najbolje resenje je da istestiras i sebe i devojku.

Koliko znam na 1. decembar - svetski dan bore protiv AIDS-a, je u Gradskom zavodu za zastitu zdravlja testiranje besplatno.

Da bi rezultati dali pravo stanje stvari bitno je da niste imali seksualni kontakt prethodna tri meseca sa jos nekim van vase price. Moj savet je da se istestirate i na Hepatitise.

To sto je devojka pre tebe imala jednog mladica je "olaksavajuca" okolnost, sem ako mladic nije bio pogresan, a to se nikad ne zna, jer sem u kasnijem stadijumu bolesti Aids pacijenti i oni koji u sebi "samo" nose HIV virus nemaju ociglednih karakteristika.

A na zalost i danas je tabu tema koliko ljudi u Srbiji ima HIV virus.

Kao novinar dok sam bila u Srbiji sam se bavila i medicinom i znam da je broj jos onda bio mnogo veci nego sto su ljudi mislili (tipa kod nas nema side i sl.). Da ne pominjem da sam bila potpuno iznenadjena kolicinom infekcija medju starijom populacijom (preko 50-60 godina).

Prema tome, poverenje je jedna stvar, a cinjenice druga. Takve stvari jednostavno rascistis na pocetku veze jednim testom i posle se ne opterecujes time (posle je poverenje bitno - u smislu da se ne prave izleti- Ili bar da se pri izletima obavezno koristi kondom).

Licno nikada nisam odustajala od kondoma pre nego sto se uradi HIV, Hepatitis B i C test. Ona prica: ma nemam nista majke mi, kod mene ne prolazi. Neces? Nema problema, navuci "odelce" ili idi kuci. Jedan pogresan potez i eto muke do kraja zivota. Neka hvala!

http://www.zdravlje.org.rs/index.php?op ... ang=sr-lat
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Evo sad pogledah na sajtu Savetovalista, test za HIV je izgleda uvek besplatan.

http://www.zdravlje.org.rs/index.php?op ... ang=sr-lat
Masja123
Novi član
Novi član

Post od Masja123 »

Slazem se i zahvaljujem svima na odgovoru.
Odgovori