Evo, malo da mi se smejete...

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Ja naivko :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 9:37 pm

Evo, malo da mi se smejete...

Post od Ja naivko :) »

Zdravo, dragi ljudi :)
Verovatno ce mnogima od vas biti cudno sto pisem o mojim problemima na sajtu ovog tipa,ali eto lakse je poveriti se nepoznatim ljudima,zar ne :lol:
Moj problem nije neke seksualne prirode,ali vas sve lepo molim,pretpostavljam da ste stariji i iskusniji od mene da mi pomognete da prevazidjem ovaj problem...
Molim vas takodje da se ne rugate ogromnoj kolicini moje gluposti, nisam ja kriva sto sam tako naivna :D
Pa da pocnemo... Imam 20 godina, jako sam emotivna, jako, jako :-? Bila sam u vezi dve godine. u pocetku je sve bilo sjajno, bajno, kao na filmu, ali je vremenom moj decko poceo da pokazuje znake ogromne ljubomore. Nije da sam ja neko ko je sklon pravljenju nekih stvari koje bi tu ljubomoru izazivale... dacu vam samo primer da mu je uzasno smetalo i kada gledam film sa nekim zgodnim glumcem. U pocetku mi nije toliko smetala ta posesivnost,medjutim...vremenom je prouzrokovala svadje. Recimo, ja na predavanju a on se uznemiri sto mu ne pisem, i odmah pocne "gde si, s kim si,ko zna sta radis..." I tako smo se mi svadjali,svadjali i na posletku me je ostavio i to bas kada sam bila u bolnici pred operaciju i nije se znalo da li imam neki maligni tumorili nesto bezopasno... U svoj toj agoniji oporavka,cekanja rezultata PH nalaza,on me nije pitao ni kako sam...a ni ja nekako nisam imala vremena da se opterecujem sa njim,jer su mi desavanja tada prilicno skretala misli. Srecom,sve je to dobro proslo. Uzivala sam,verujte bilo je olaksanje izlaziti i ne opterecivati se time da se slucajno necete javiti na telefon,da necete videti poruku... bilo je zaista olaksanje ziveti slobodno i bez trzavica. To je tako trajalo 2 meseca i onda je doticni,zvacemo ga "X" :)) nasao devojku. E tu,pretpostavljam,dolazi do budjenja sujete i to mi je bas tesko palo.Mislim da sam do tog dana mislila da ce on shvatiti da je pogresio i vratiti se,a onda mi je postalo jasno da izgleda nece. Onda sam ga kontaktirala i opet smo bili zajedno kada je on ostavio tu devojku...medjutim,opet su pocele svadje i onda sam ja odlucila da prestanem sa svim tim... I dalje ga volim,prvi je decko sa kojim sam imala odnose,samim tim ima veliku ulogu u mom zivotu...Sada stvari stoje tako da onima novu,novu devojku,ali stalno mi pise koliko me voli,kako mu je zao sto nam nije uspelo,i meni je iz tog razloga jako tesko. Nije da mislim da necu vise nikad nikog naci,imam i udvarace ali meni se nekako gadi da pogledam nekog drugog, i ne mogu da zamislim da spavam sa nekim drugim ko nije on,nemam volje da klin klinom izbijam... Predlozio mi je da se vidjamo,pa ako budemo mogli dalje on ce ostaviti tu devojku,i eto meni tako malo treba da pristanem.Nije da nisam svega svesna,zaista jesam,ali nemam snage da nesto poduzmem,nekako ne mogu da se zamislim bez njega,sa nekim drugim. Sta cu ja sad, dragi moji ljudi? :)
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Evo, malo da mi se smejete...

Post od Cat »

Ja naivko :) napisao:Bila sam u vezi dve godine. u pocetku je sve bilo sjajno, bajno, kao na filmu, ali je vremenom moj decko poceo da pokazuje znake ogromne ljubomore. Nije da sam ja neko ko je sklon pravljenju nekih stvari koje bi tu ljubomoru izazivale... dacu vam samo primer da mu je uzasno smetalo i kada gledam film sa nekim zgodnim glumcem. U pocetku mi nije toliko smetala ta posesivnost,medjutim...vremenom je prouzrokovala svadje. Recimo, ja na predavanju a on se uznemiri sto mu ne pisem, i odmah pocne "gde si, s kim si,ko zna sta radis..." I tako smo se mi svadjali,svadjali i na posletku me je ostavio i to bas kada sam bila u bolnici pred operaciju i nije se znalo da li imam neki maligni tumorili nesto bezopasno... U svoj toj agoniji oporavka,cekanja rezultata PH nalaza,on me nije pitao ni kako sam...
Ja naivko :) napisao:To je tako trajalo 2 meseca i onda je doticni,zvacemo ga "X" :)) nasao devojku. E tu,pretpostavljam,dolazi do budjenja sujete i to mi je bas tesko palo.Mislim da sam do tog dana mislila da ce on shvatiti da je pogresio i vratiti se,a onda mi je postalo jasno da izgleda nece. Onda sam ga kontaktirala i opet smo bili zajedno kada je on ostavio tu devojku...medjutim,opet su pocele svadje i onda sam ja odlucila da prestanem sa svim tim... I dalje ga volim,prvi je decko sa kojim sam imala odnose,samim tim ima veliku ulogu u mom zivotu...

Pročitaj svoj post, mućni glavom i odoli iskušenju. Ako se u međuvremenu ništa drastično nije promenilo, očekuj da ti i sledeće pomirenje ide istim tokom. Ne bih rekla da želiš takvu vezu, jer:
Ja naivko :) napisao:Srecom,sve je to dobro proslo. Uzivala sam,verujte bilo je olaksanje izlaziti i ne opterecivati se time da se slucajno necete javiti na telefon,da necete videti poruku... bilo je zaista olaksanje ziveti slobodno i bez trzavica.
I želiš ponovo da budeš s njim...zašto? Zato što ti je bio prvi? Zato što si provela dve godine s njim? Neko mora da bude prvi, ali to ne znači obavezno da je i pravi. ;) Nemoj da te sujeta uvlači u vezu koja ti ne odgovara. A dve godine sa nekim stvore naviku i verujem da je teško videti sebe sa nekim drugim. Ne treba da izbijaš klin klinom. Čoveku posle veze uglavnom treba vremena da se sredi. Dopašće ti se neko drugi posle izvesnog vremena, veruj mi. ;)
Novi član
Novi član

Ali proslo je 5 meseci od naseg raskida, ne racunajuci ovo bezveze posle toga i ja se jos ne oporavih :roll: :) nije ono da placem svaki dan, daleko od toga,ali nisam bas najsrecnija. Kad bih samo mogla da se ne cujem sa njim, da ga ne srecem... bilo bi mnogo lakse i brze :(
Novi član
Novi član

Da dodam ovo,cinjenica je da sam ja sasvim svesna da nama ne ide. Posebno mi se ne svidja novina da je on u stanju da prevari nekog, sto budi pitanje da nije mozda i mene varao... Znam sta bi bilo najpametnije uciniti,ali kad jednostavno ne mogu. mozda imam periode kad sam ok,ali to traje samo neko vreme i onda opet pocne da mi nedostaje. Pojavi se neki decko,sasvim dobar i sasvim prihvatljiv,ali mene ni najmanje ne interesuje. Trebalo je da me odbije sto je on sa nekim drugim,ali nije. Ako je posredi samo navika,ona je to gadna stvarcica :) Prijatelji mi savetuju da je najbolji lek da nadjem nekog drugog,ali ja to ni najmanje ne zelim, a da zavlacim nekog samo da bih sebi pomogla jos manje zelim...
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ume navika da bude gadna stvar, pogotovo kad si mlad i sa manjkom samopoštovanja, mislim, šta ti nedostaje iz te veze, da se stalno štrecaš jesi li odgovorila na svaku poruku?

Shvatila si da vam ne ide ali nisi prihvatila, i za to treba vreme. Zapiši negde šta nije valjalo u vezi i zašto ste raskinuli i svaki put kad te uhvati nostalgija proučavaj papir. :D

Normalno je da ti nešto u vezi sa njim nedostaje, samo ne treba dozvoliti da te to sprečava da ideš napred.

To napred ne znači da treba da se zakačiš za prvog 'prihvatljivog' dečka već da prihvatiš da si trenutno sama, koncentrišeš se na ostale aspekte svog života (školu, društvo, hobije) i kad budeš spremna naići će neko ko će ti biti zanimljiv.
Novi član
Novi član

Jao, hvala! Tako je divno ispovediti se nekom :) Nadam se da cu se uskoro izvuci iz svega ovoga. :) Svidjaju mi se Vasi saveti,praktikovacu ih :) Vec osecam neke nove vetrove :) Mislim da je najpametnije da citam ove postove kad prigusti :lol:
lady :)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 24, 2010 11:11 am

Post od lady :) »

Naivko nemamo zasto da se smejemo....
Uostalom ako si vec znas sta zelis i ako zelis promene koje ce ti ulepsati zivot zasto to ne ucinis?
Neko mora da bude prvi ali ne i jedni(procitah u nekom odgovoru i SLAZEM SE s tim u potpunosti!)
Nadji nekog ko ce te voleti i postovati,pa mozda sa tom novom osobom sex bude mnogo bolji...
U svakom slucaju nadam se da ces ubrzo resiti ovaj problemcic.....

pozdrav
Novi član
Novi član

Hvala,divni ste :)
Najbolje bi bilo da do nekih godina za udaju nisam ulazila ni u sta ozbiljno,jer ovo definitivno nije za mene :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

trebala si se ti udati na vreme... :lol: salim se malko,odgovore si dobila u postovima iznad,sve sto bih rekao bi bilo suvisno a i nemam ja iskustva toliko da bih te savetovao...pusti doticnog X i nadji Y mozda ce biti bolji...
Novi član
Novi član

Bolje da se ne udam :) 8)
jelenas1000
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 5:00 am

Post od jelenas1000 »

I od mene malo pomoci: sasvim je normalno da se tako osecas jer prvi momak se ne zaboravlja tako lako. Prvo zabavljanje, prvi odnos je nesto preko cega ne mozes tako lako da predjes .Secam se da ja mog prvog nisam mogla dugo da prebolim a bila je slicna situacija tvojoj.Cak smo tri puta polazili i raskidali. Na kraju sam mozda negde u mozgu i znala da on nije za mene nije onaj savrseni ali sve to oko tog prvi put me je kocilo. Medjutim, i dan danas pamtim sta mi je rekla jedna iskusnija zenica: kad budes srela nekog boljeg od njega zaboravices ga. Dok god budes izlazila sa onima koji su da kazem losiji ali bolje reci koji ti ne odgovaraju neces se tako lako otkaciti od njega. Onda sam ja probala i to klin se klinom izbija ali nekako nije islo. Ovaj mi je jos uvek bio u glavi. I nisam se dobro osecala. Onda sam napravila jednu dobru pauzu od skoro dve godine i srela mog savrsenog muza...koji bas i nije toliko sad vidim savrsen :lol: Ali sta hocu da kazem: imaj vise samopouzdanja, trudi se da se zabavljas jos si mlada, trazi sto ti odgovara nemoj da se zabavljas sa nekim na silu samo zato sto nemas momka ili hoces ovog da zaboravis. To da li ti neko odgovara znas odmah: ako te zabavlja, ako ti je lepo sa njim, ako vidis da je pazljiv treba da probas mozda ne odmah seks ali neko vreme samo zabavljanje bice dosta. Tako ces najbolje ovog da zaboravis sto rece jedna moja prijateljica posle jedne duge mukotrpne veze sad ima jednu normalnu pa kaze podsetila sam se kako izgleda normalna veza!
jelenas1000
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 5:00 am

Post od jelenas1000 »

A da i slusaj sad ovo:proslo je dosta vremena udala sam se rodila cerku , cerka mi je imala nepunu godinu a ja sam ga se onako ponekad secala.....lepo..... ne kazem da mi nesto fali ali eto prvi momak.....i onda kao grom iz vedra neba dok sam setala na odmoru sa cerkicom i muzem cujem kako se prosipaju neke parice taj psuje okrenem se i vidim moju bivsu ljubav :o :lol: On stoji sa dva sina malecki ne mnogo stariji od moje cerke i nesto im dzvanjka kao nema pare za ovo ono. I ja odlucim da ga pozdravim, okrenem kolica pozdravim se a on me gleda zbunjeno kao ti si ...ha..ha... pa gde si sta radis ja ga upoznam sa muzem on nesto kao se pozdravi, moju cerku je nazvao snajka nasta sam ja napravila kiseo osmeh i tako... rece kako ostaje neki dan a tu je i ako ga nisam pitala sa zenom i ima i on cerku skorpiju sto sam i ja u horoskopu i zbog cega se pre stalno nesto salio.Tako se mi pozdravismo i vise ga nisam videla. Ali poenta je u ovome: kada sam ga malo bolje pogledala sad sa ove perspektive rekoh sebi gde li su mi bile oci! :lol: Nit je zgodan jos se i ugojio, malo je i nesrazmeran, ma nista narocito. A nista od svega onoga lepog iznutra sto zraci cime sam se zaludjivala godinama. I ispadoh sama sebi smesna toliko da me je bilo sramota da muzu kazem da je to taj bivsi nego sam jednom posle nekog vremena kad je malo zaboravio kako izgleda rekla ma znas onog sto smo ga sreli na odmoru e to je taj.
Eto ti moja prica. Pa sad ti vidi.Sve to prodje vremenom, ostane ti mozda neka lepa uspomena ali na kraju svako ide svojim putem. I na kraju ti sve to bude smesno.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Lepa prica :D
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Samo neko treba da odraste i sve ce biti u redu :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Vreme leci sve, a ja ne verujem u te price da postoji samo jedan pravi. Meni licno moj prvi momak i nije bas nesto ostao u secanju, ali zato drugi jeste. Ali posle mnogo godina kada smo se sreli shvatila sam da mi se vise svidjala ta neka iluzija koja je ostala u mojoj glavi posle nase veze, nego sama veza (iako nam je veza bila zaista lepa). I tako godine prodjose, bilo je tu par nekih pravih, ali na kraju je naisao onaj ne pravi nego kakav treba i sad nam je lepo.
Tako da imas vremena, opusti se uzivaj u svojoj mladosti (nemoj da se pitas gde je otisla kad prodje) a sve ce to doci na svoje mesto. Inace imala sam i ja jednu vezu kao tvoju i to me je jako zamaralo. Kada smo posle dve i po godine (bas zbog te preterane ljubomore) raskinuli i meni se cinilo kao da je kraj sveta. Ali, posle nekog vremena mi doslo iz d.... u glavu da sa tim nikad ne bih mogla da zivim ceo zivot. Posle sam doduse malo ekstremno cim neko pokaze naklonost prema takvoj vrsti ljubomore, bezala glavom bez obzira.... A tog ljubomorka sam srela jedno 7 godina posle raskida veze, bio je vec ozenjen sa dvoje male dece i znas sta? zvao me da idem negde sa njim na vikend. To me je navelo da razmisljam da je njihova ljubomora mozda zato sto oni rade svasta iza nasih ledja pa misle da svi tako rade....
I da tada sam pomislila HVALA Bogu sto to nije moj muz!!!!
Odgovori