Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Opet los nalaz pluca u ponedaljak 14.01 bio pila sam Dovicin i Baktrim juce prestala i danas dobila temperaturu i pocela da kasljem (jos od juce) ko ludak,malopre imala tahikardiju od 45 min,sva se tresla i preznojila.Ja ne znam odakle da krenem vise.
Virusi su IgG pozitivni tako da mi ne daju uput za Torlak da se to ispita.Ne znam sta da radim vise.
Probajte da ojacate imunitet nekim prirodnim aparatima,tipa propolisa,mleci,ehinacee,uz savet farmaceuta naravno.Imate ceste napade bolesti,imunitet je oslabljen i treba ga ojacati. Kazete da imate tahikardije.Lekovi za HOBP imaju dvojaku funkciju:Ventolin i Serevent oslobadaju puteve,dok Flixotide smiruje upalu.Medutim serevent i ventolin ukoliko se predoziraju izazivaju tremor ruku,drhtanje,nesvesticu i tahikardiju.Iako su ovo dobri lekovi posavetujte se sa lekarom oko doziranja. Srecno!
Na osnovu svega navedenog najvise upucuje na HOBP sa povremenim egzacerbacijama. Gde je zariste? Pitaj Boga, ako nije u postojecim priraslicama ali i to je u ovom slucaju od akademskog znacaja. Svi saveti dr Ivice su na mestu i nista ne bih dodao, sem da ocigledno dr Ivica nije bio u Budvi u februaru, martu, aprilu... nije udisao 500kg vlage dnevno.... verujte na rec, ni malo romanticno i ni malo zdravo a za hronicne opstruktivce - SMRT!!! Elem, Uzivajte u zdravom Pozarevcu!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Pa ja sam koristio serevent 2 puta po dva udaha i flixotide 1 puta po dva,i nisam imao potrebu za drugim pumpicama.Mozda da probate sa berodualom,mada mislim da primenom Sereventa i Flixotida nije potrebna druga pumpica.Berodual jeste skuplji (oko12eura) ali je savrsenije izrade,proizvodi ga firma Boehringer Ingelheim iz Nemacke,pa se valjda ne javlja tahikardija.Ja sada koristim samo Seretide Disk.Bolje da se konsultujete sa pulmologom,on ce vam dati najbole smernice u lecenju.
P.S.Mada nemojte preterivati ni sa Berodualom,jer kao sto kaze Paracelzus sve je otrov,i samo kolicina odredje sta je otrov!
Kaze se ovako: Sva Th HOBP, bez mesec dana mora u letnjem periodu sa jutarnjim setnjama /kada je najveca koncentracija ozona u vazduhu/ i 2 meseca zimi na cetinarskim planinama, i nije neka terapija
Eeeeeee, da nam je standard....pa ko kaze da zdravlje nije u novcu?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
umesto Verapamila dat mi je propafenon...cini mi se da mi je bar lupanje srca i bol u grudnom kosu manji i da mogu da se popnem na II sprat bez srca u grlu.
Hvala Bogu!
Inace, Th aritmije se i menja s vremena na vreme jer se pacijent na jednu te istu vremenom "navikne" tj dolazi do zasicenja tamo nekih receptora pa je potrebno uvesti antiaritmik koji deluje na drugi nacin.
meni je verapamil uvek delovao tako sto nije delovao...tj.cini mi se da sam 6 meseci cekala da pocne da umiruje lupanje i preskakanje srca.
Sad je stalo vec nakon 2 dana.
danas sam opet imala gushenje lupanje srca i tremor ruku...bez stresa ili nekog teskog fizickog napora...da li moze da utice prolece na pogorsanje HOBP-a ili je to nesto drugo?
Eeeeeeeee, sada je trebalo sve ponovo procitati, pa se prisetiti sta to bese jos iz februara meseca?
Recimo: "nasli su IgM koksaki -granicna vrednost i adeno - pozitivan
i influenca A i B -pozitivan
Moze i prolece, moze i neka anksioznost i nagle promene vremena i predoziranje kortiko inhalatora i gore navedeno sto bi svakako trebalo proveriti....Inace, kako stitasta zlezda?