ljudi pomoc!! HITNO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milos91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 7:39 pm

ljudi pomoc!! HITNO

Post od Milos91 »

Imao sam odnos s devojkom 15.decembra i postoji mogucnost da je zakacila!!! ima mucninu i povraca!! ima li pomoci u ovom slucaju??? kako spreciti nezeljenu trudnocu??? Cuo sam za POSTINOR B, koliko je bezbedan??
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

A da nije zakacila neki stomacni virus? A?

Mislim da se trudnoca ne manifestuje bash tako aktivno za dva dana...

A sa pilulom za dan posle se ne treba igrati. Ne znam posle koliko vremena nakon nezashticenog se moze uzeti, ali ne bi se zvala "pilula za dan posle" bez razloga.... Ocu reci, mozda je za nju kasno... Eto.
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

opusteno..........

Post od mised »

Nemojte paniciti,ako ste pre dva dana imali odnos povracenje nije znak trudnoce sigurno.Mozda je neki virus,mozda na nervnoj bazi............Najbolje vam je da uradite beta hcg na dan kad devojka treba da dobije menstruaciju,to je najraniji test za trudnocu,radi se iz krvi.A i bitno je kog dana je imala poslednju menstruaciju,pa se onda mogu izracunati plodni i neplodni dani.Ma nije bas tako jednostavno napraviti dete..................kad bi svakom uspelo iz prve skoro bi sve zene bile trudne.Nemojte se sekirati.pozdrav
Milos91
Novi član
Novi član

HVALA

Post od Milos91 »

U plodnim danima je!!
romantic witch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 3:42 pm

Post od romantic witch »

Mislim da je najbolje da odete do ginekologa a sto se tice postinora2 za to je kasno. Postinor B, koliko sam ja procitala ovde, izaziva spontani pobacaj ako je doslo do trudnoce i moze se uzeti do 5. nedelje... Za pocetak-ginekolog a nije na odmet da za 7 dana uradi kucni test na trudnocu...
majamark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2007 3:22 pm

Post od majamark »

za postinor je svakako kasno,a da dva dana nakon odnosa ima simptome trudnoce,to je malo cudno.Nezeljena trudnoca se sprecava kontracepcijom,cuo si za prezervative sigurno,a ako do nje dodje,onda se ne sprecava,nego se prekida.Postoji razlika.
Milos91
Novi član
Novi član

Post od Milos91 »

OK
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

romantic witch napisao:Mislim da je najbolje da odete do ginekologa a sto se tice postinora2 za to je kasno. Postinor B, koliko sam ja procitala ovde, izaziva spontani pobacaj ako je doslo do trudnoce i moze se uzeti do 5. nedelje... Za pocetak-ginekolog a nije na odmet da za 7 dana uradi kucni test na trudnocu...
Postinor NE IZAZIVA pobacaj pobogu ne pisite dezinformacije. Uxima se u prvih 72 sata od odnosa, jedna tableta sto pre II 12 sati posle prve.
Mislim da je rano za test trudnoce, ali nije na odmet da odete kod ginekologa da porazgovarate o metodama kontracepcije koje bi ste mogli da koristite. Mozda i da uradio ultra zvuk.
Milos91
Novi član
Novi član

Post od Milos91 »

Jos jedno malo pitanje, izvinite sto vas smaram,ali mi je potrebna pomoc!! Danas je ponovo imala problema sa stomakom, i kako kaze, posle dorucka je malo prestalo, a posle ponovo poceo da je boli. I to toliko jako da kako kaze takav bol jos uvek nije osetila, boleo je ceo stomak, do grudi!! Da li to moze da bude od naseg odnosa ili i dalje mislite da je to virus???? Treba da dobije 21.decembra!!
laky74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:41 am

Post od laky74 »

ako treba dobiti 21.12 onda joj nikako plodni dani nisu bili 15.12.tako da se meni čini da te ta tvoja cura malo zeza ili od straha ima te simptome...nebrini :wink:
Milos91
Novi član
Novi član

Post od Milos91 »

Ja sam u ovo manje upucen, zanima me da li u neplodnim danima moze da zatrudni??? :oops:
redhorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 3:34 pm

Post od redhorn »

Ni meni nije tu nesto jasno! Imali ste odnos 15 dec a ona odmah sutradan oseca mucninu! Na kraju krajeva simptomi trudnoce nisu bolovi u stomaku- zelucu, vec je osecaj kao kad treba da dobije, znaci predmenstrualni bolovi u donjem stomaku. Najbolje da ne lupate glavu, nego sacekajte da dobije ili ne, pa onda resavajte sta ce te. A sledeci put pamet i kondom u/na glavu. :wink:
laky74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:41 am

Post od laky74 »

Milos91 napisao:Ja sam u ovo manje upucen, zanima me da li u neplodnim danima moze da zatrudni??? :oops:
nemože eventualno ako je sex dan prije plodnih dana pa spermići prežive....
majamark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2007 3:22 pm

Post od majamark »

laky74 napisao:
Milos91 napisao:Ja sam u ovo manje upucen, zanima me da li u neplodnim danima moze da zatrudni??? :oops:
nemože eventualno ako je sex dan prije plodnih dana pa spermići prežive....
ali nikada se ne treba uzdati u plodne i neplodne dane,nismo svi isti i nemaju sve zene ovulaciju sredinom ciklusa.
Odgovori