Ili jesi ili nisi MODERATOR ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Najjednostavinije i najpametnije je vezati pse... I to da napise jedan psihijatar. Primitivizam.
Pretpostaljam da to znaci da kad covek koji ima fobiju od ljudi treba da ode u goste, treba vezati domacine :roll:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Al'je ova prica otisla daleko.Pricate o dr koji nije ovde prisutan vec duze vremena,a poceli ste od toga sto se moderatori ne javljaju?Mozda bi sad bilo dobro da se neki pojavi?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ja se javljam da budem moderator ali kako?
Slika
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

girl_from_nowhere napisao:Najjednostavinije i najpametnije je vezati pse... I to da napise jedan psihijatar. Primitivizam.
Pretpostaljam da to znaci da kad covek koji ima fobiju od ljudi treba da ode u goste, treba vezati domacine :roll:
Ne, povede Ilankovica i HIPNOTISE domacine :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Odlicna ideja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
bla bla bla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 1:08 pm

Post od bla bla bla »

kako ste me samo nasmejali sa ovim psima....ajd i sa tim famoznim doktorom :D
Samo, za neupućene....meni se moderator javio tek kada su letele ružne reči i vređanja sa obe strane.....i obrisala naša prepucavanja :evil:
i verujem, da je smisao moderatora da briše poruke nepriličnog sadržaja...i tu sad sve prestaje :x
život je onakav kakav ga sam osmisliš
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Padmé
pada u oči sa kakvim afektom pišete i kojim intenzitetom kao o tek viđenom-doživljenom o nekom ko već dugo ne učestvuje u diskusijama? U čemu je problem, da li je i Vas nečim povredio?

Što se tiče sličnosti čovek zaista liči na Hemingveja, a i pravi je kozer ne vidim ništa loše u tome naprotiv! Svi se mi nekom dopadamo a nekima ne sa ili bez razloga!

Odgovor kako sam shvatio iz napisanog odnosi se na pitanje za konkretnu situaciju, a ni ja ne bih imao dileme da li piti anksiolitike ili u datoj situaciji vezati pse...

Vezivanju ljudi kod antropofobije je asocijacija dame koja zločesto komentariše, pokušavajući da nađe analogiju tamo gde je nema!

Slučaj me podseća na anegdotu sa jednom mojom pacijentkinjom trudnicom, koja me je pitala "doktore šta da radim kad dugo šetam boli me stomak?", jedini mogući odgovor bio je pa naravno manje šetajte! Ili bi po nekima trebalo da dam šaku lekova da ne bih bio primitivan?

Pozdrav i dobro zdravlje DrPeđaDj
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Nije afektivitet nego sam se setila citave te price sa Ilankovicem, a sta cu dobra mi memorija. 8)
Hteo je da bude neprikosnoven i da ga svi slusaju, da, da taj sarmer i kozer.
Npr. neko ga nesto pita, on mu zakaze kod doktora, bez konsultacije sa pacijentom, ovaj ne ode, nas Hemingvej srpske medicine digne nos, kao niko ga ne slusa, jadan on :cry: . Valjda je navikao da ga slusaju i dive mu se, a to ovde nije dobio od svih, pa je otisao.
Fobije se ne moraju leciti anksioliticima, nego i raznim psihoterapijskim tehnikama, dokaz za to je da psihoterapeuti mogu biti i psiholozi, koji ne smeju da prepisuju lekove. :lol:
Poznato je da se strah hrani strahom, dakle sta je uradio devojci : mozda je provela lep vikend i sigurno dobila jos veci strah od pasa :cry:
Isto tako je poznato da se strah leci gledanjem istog u oci :o , dakle psihoterapija, ocito da je osoba mlada, znaci citav zivot treba da provede u strahu od neceg sto se ne moze zaobici, kao ni kraj zivota :D :D :D ( pse lutalice mozete naci i na Terazijama ), dakle devojka :o VS strah :evil: bi bilo resenje = izlecenje = zivot bez straha.
Ajde ovako Pedja : nadjite mi 1 (jednog) psihijatra koji bi odgovorio kao Ilankovic i ja se posipam pepelom.
Psihijatra koji ne bi preporucio terapiju, ako nece lekove, OK, KBT ili vec nesto od tih tehnika.
Da odgovorim na deo koji se ne odnosi na mene nego na "damu koja zlocesto komentarise", analogija fobicne osobe i trudnice NE stoji, upravo zbog onoga sto sam gore pisala. Ova ce se poroditi za najkasnije 9 meseci i astalavista, a druga ce imati strah za ceo zivot. :roll:
Znaci i vi ste nasli neposojecu analogiju i pobrkali babe i zabe, samo da vam skrenem paznju.
Sve najbolje, dobro zdravlja se, narvno, podrazumeva :wink:
Carrie Bradshaw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 22, 2002 1:00 am

Post od Carrie Bradshaw »

Dugo sam formalno član foruma, da se i ja javim.
Pitanje :Šta je uloga lekara ?
Odgovor : Da leči, da nalazi najadekvatniju terapiju, da bi pacijent što pre ozdravio, najkraće rečeno.
Pitanje : Da li se fobije leče ?
Odgovor:Da, ima ih mnogo, ali se leče.
Pitanje:Da li se situacije koje izazivaju fobiju mogu izbeći ?
Odgovor:
a)Neke mogu, ako se bojite lifta ići ćete pešice, ako se bojite aviona putovaćete brodom ili nikada nećete videti Ameriku, kvalitet života se smanjuje.
b)Neke ne mogu, ili mogu, ali cena je ogromna, npr. strah od otvorenog prostora (agorafobija) vezala bi pacijenta za kuću celoga života, kvalitet takvog života je ravan nuli.
Pitanje:Da li se susret sa psima koji nisu pod kontrolom moze izbeći ?
Odgovor :Teško, mnogo je lutalica, osoba bi morala da sedi u kući, izlazi u strahu ili da ne izlazi bez pratnje, kvalitet života bitno umanjen.
Pitanje : Da li nelečena fobija predstavlja opasnost za pacijnta ?
Odgovor : Da, moguće je da se jave druga psihijatrijska oboljenja i somatski poremećaji, stručni naziv komorbiditet
Goodwin R., Olafson.M (2001) : Treatment of panic attack and risk of major depressive disorder in the community.
Am J Psychiatry 158 (7):1146-8
Pitanje : Da li Dr. Nikola Ilanković pacijentkinji predlaže adekvatnu terapiju ?
Odgovor : Po mom skromnom mišljenju, ne.
On joj daje pogrešno rešenje, umesto da unapredi kvalitet njenog života, time što će joj predložiti terapiju, on joj nudi kratkoročno rešenje dovoljno za 2 dana.
PitanjeDa li nelečena fobija može dovesti do daljih komplikacija ?
Odgovor : Da, videli smo u gornjem tekstu
Pitanje : Šta je uloga lekara?
Pitanje za vas : Da li Dr. Ilanković tu ulogu vrši imajući u vidu dugoročnu korist za pacijenta?
DA / NE
Pitanje za vas : Da li Dr. Ilanković radi svoj posao kao treba ?
DA / NE
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Je l' mi to i dalje raspravljamo o čoveku koji ne posećuje forum ko zna koliko dugo?
Hajd' kratko - da li je on takav način rešavanja problema dao pacijentu kog leči u svojoj ordinaciji i čiji slučpaj odlično poznaje ili nekom ko se javio preko neta i rekao treba mi instant rešenje za vikend. Da je preporučio bilo koje lekove, većina racionalnih ljudi bi ga morala smatrati šarlatanom i nestručnim, ako je imalo fer. Ne možeš preko neta postavljati dijagnoze, pogotovo ne na osnovu par razmenjenih poruka. Nije to pitanje za laboranta koji ima granične ili preporučene vrednosti, pa da kaže "Vaše su u prihvatljivim granicama iline".

I, još jednom, posao moderatora nije da odgovara na sva, pitanja, samo se sticajem okolnosti ovde poklopilo da moderatori ujedno vrše i tui funkciju. Na većini foruma moderator je urednik, određuje granice dobrog ukusa i ništa preko toga. Ovde se potrefilo da su se tako podelili da ujedno uz posao urednika obavljaju i posao "net-lekara", ali to nije pravilo.

Uostalom, dokkle god ima onih koji su voljni da pomognu, makar i izbacivanjem linkova i informacija preuzetih sa drugih mesta, meni se lini da forum služi svrsi. Niko nije ovde da bi se izlečio, nego da potvrdi ili opovrgne mišljenje, a najčešće da se upozna sa sličnim slučajevima ili da naiđe na potporu od bilo koga ;)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Никола Иланковић је био на овом сајту :o

Па људи немате појма на којем сте губитку ако сте допустили да он оде.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Padmé

Ja jedinu analogiju nalazim u količini gluposti sadržanoj u oba pitanja! :lol:
Moram i ja vama da skrenem pažnju na sledeće:

-Ko može da očekuje instant rešenje na internet forumu?

-Gde naći određene lekove u prirodi tokom vikenda i ko će prepisati
recept?

-Koliko treba čak i kada bi sve ovo bilo ostvarljivo da lek počne da deluje?

-Ko bi na vikend mogao da povede ili prizove psihoterapeuta?

Dakle jedino moguće rešenje za konkretnu situaciju je ipak vezivanje pasa, sve ostalo bi bilo čisto visokoumno naglabanje!

Za Carrie Bradshaw

Što se tiče humanosti, valjda je svako ljudsko biće na istom zadatku a ne samo doktori?

-Dakle da li ste ikada dali krv? DA/NE

-Jeste li zaveštali organe DA/NE

-Dali bar povremno volonterski pomažete u nekoj socijalnoj
ustanovi? DA/NE

Ako vam je većina a verovatni i svi odgovori pod NE nemojte tražiti od drugih da budu humaniji od vas samih.

O stručnosti svih nas procenjuje se u stručnim krugovima i ustanovama za određenu oblast, potencijalnim i aktuelnim pacijentima samo može da se dopada ili ne stil-pristup u radu nekog od lekara, ali tu postoji sloboda izbora.
Ne vidim razloga za ičije vređanje.

I da zaključim nisam ničiji PR pa ni poštovanog kolege Dr Ilankovića tako da ne bih dalje za mene je ovaj slučaj potpuno jasan.

Pozdrav i dobro zdravlje DrPeđaDj
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

@Pedja
Moja zamerka je sto Ilankovic npr. nije rekao: Ok vezivanje pasa je instant resenje, idi i provedi taj vikend lepo, a kad se vratis javi se psihoterapeutu i predocio joj mogucnosti lecenja fobije.
Ovako se stice utisak da je vezivanje pasa model po kome treba postupati, odn. generalno bezati od problema.
Ili da joj je rekao, nemoj na vikend, ma koliko ocekujes da ti bude lepo, to je samo 1 vikend, imaces ih puno u zivotu, a i moci ces da se druzis s psima posle terapije, zivot ce ti biti lepsi, slobodniji, puniji, BEZ STRAHA.
Ovo se lepo nadovezuje na Keri, mozda ce ti sama odgovoriti, ali kako sam procitala iz profila ona je borac za zastitu zivotinja.
Da li je neko ko se bori za zastitu zivotinja human ?
DA/NE
Nisam ni ja njen PR, neka sama odgovori na pitanja, samo da dodam da ste se vi, lekari OBAVEZALI na humanost Hipokratovom zakletvom
"U času kada stupam među članove lekarske profesije
svečano obećavam da ću svoj život staviti u službu humanosti...", tako da nismo svi na istom zadatku. Vi MORATE biti humani, jer ste obecali, a ko ne drzi obecanje...zna se.
@Jefimija
Ilankovic je sam otisao sa sajta, niko ga nije vezivao :D , evo kako je izgledalo njegovo moderisanje.
ilankovn
Moderator

Pridružio: 29 Jun 2002

Tacno je da se u svetu radi i embolizacija mioma, ali i za to morate pitati nase kompetentne strucnjake. Koji je razlog da vodite malodusne diskusije sa "sapatnicama", a ne sprovodite najdobronamernije date savete!? Da li je to potreba za samokaznjavanjem

ilankovn
Moderator

Pridružio: 29 Jun 2002

Priberite se malo, ako mozete!

Ljudima nije davao da razmenjuju iskustva mimo njega, odmah su malodusni, hoce da se samokaznjavaju :o , ako neko ne postupi po njegovom savetu, odmah ispaljuje gromove "Priberite se malo, ako mozete! ", na sta to lici ?
Ni ja ne bih volela da mi se zakazuje bez mog pitanja i ako se ne javim da me se vredja i govori da se priberem.
Ovako, na forumu nije delovao kao sarmantni kozer (jel ovo pleonazam :roll: ?) i dobri cika doca nego kao strogi profesor cije je misljenje neprikosnoveno, to ljudi, jednostavno ne vole. Mozda je naucio od studenata da mu se slihtaju, ali forumasi nisu studenti medicine i ne moraju da budu poslusni. :evil:

Da postoji moderator, ovo bi davno islo u offtopic, ako se secate pitanje je bilo : Zasto dr. Lujubica Presetnik figurira kao moderator, a nema je skoro godinu dana, mogla je da kao Ilankovic da se zahvali.
I naravno svima dobro zdravlje :lol:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Za Padme:
Vi bas imate viska vremena kada vec neko vreme insistirate na razgovoru o coveku,koji uopste nije ovde ko zna koliko i na osnovu nekoliko njegovih odgovora procenjujete kakav je doktor!I jos ste se potrudili da to sve iskopate??? :roll: :roll: :roll:
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Post od MarijanaRS »

Sjajna tema :lol: :lol:
A moderatori ne reaguju? :roll:
Dok stignes na red, promene se pravila.
Odgovori