Ili jesi ili nisi MODERATOR ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Ili jesi ili nisi MODERATOR ?

Post od Padmé »

Juce sam postavila pitanje, koje pre svega iziskuje odgovor ginekologa.
Kao moderatori na ovom podforumu pojavljuju se 3 imena :
admin
dr. presetnik
Vlada 99
Zavirila sam unjihove profile :
Dr Presetnik je svoj poslednji post napisala ravno pre 11 meseci :o
Vlada 99 pre vise od mesec dana :o
Admin je admin i nije ginekolog, pa ga islkjucujem.
Zene su se cesto obracale
PedjiDj i obyin, koji nisu zvanicno moderatori, ali su nesebicno pomagali.
Pedja je svoj poslednji post napisao 25. novembra 2007., a obgyn 13. oktobra.
Njima ne treba zamerati, nisu se prihvatili moderatorskih duznosti, tako da nemaju ni obaveze da odgovaraju.
Medjutim, evo pitanje za admina i sve druge, zasto ime neaktivne dr. presetnik cuci 11 meseci, ko zna sta ona radi, dok drugi rade njen posao? Vazno je da se okitila tudjim perjem, malo se izreklamirala, smorila i adio Mare i forume.
Vlada 99, koliko sam shvatila nije ginekolig, ali i on bi trebao cesce da se pojavi.
Da zakljucim, forum nema moderatora, znaci iskusnog ginekloga koji bi odgovarao na pitanja.
Cija je to odgovornost, jer neodgovorno je napisati imena ljudi koji se ne pojavjuju na forumu i to MEDICINSKOM, a s njihove strane necasno sto se jednostavno nisu zahvalili i zamolili da se njihovo ime iizbrise.
Ovde pre svega mislim na dr. Presetnik.
Molim da mi odgovori neko, mozda neko od zvanicnih "moderatora".
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Mislim da si pogrešno shvatila ulogu moderatora, mada se ovde eto potrefilo da su oni i lekari.
Moderatoru je posao da uređuje forum, a ne da odgovara na sva pitanja.
Činjenica je da se neki ne pojavljuju, ali ako politika sajta i foruma nije da ih zbog toga ekstra kritikuje ili sklanja sa moderatorskih mesta, ne vidim zašto bi se jedan korisnik našao pozvan da to učini.
koliko je meni poznato - svi oni dobrovoljno odgovaraju na pitanja, pa bilo to jednom dnevno, jednom mesečno ili jednom godišnje i zbog toga (a na mnogo pitanja je odavno i odgovoreno, a korisnici prosto neće ili ne umeju da slede pravila) sam im izuzetno zahvalna.
Da nije bilo ovog foruma, ja bih se u nekim situacijama živa pojela.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

A forum moderator, often shortened to just mod, is a person granted special powers to enforce the rules of an Internet forum (message board or electronic mailing list). Almost all moderators on all forums can move discussions to different sections of the forum, close discussions, edit the content of individual postings, answer questions (or help people with problems), and stick discussions so they remain visible in their forum section even if no new postings are made to them.
Evo ti citata sa Vikipedije, obrati paznju na bodovani deo.
Ako dr. Presetnik radi bilo sta od ovoga, "seci me gde sam najtanja", sto bi rekli.
Zanimljivo je i da je 100 clanica prgledalo temu i ni jednog "da", ni jednog "ne" bilo kakvog komentara, stava ?
Zaista cudno, kao da su se svi uspavali. :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nema komentara jer smo digli ruke :)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Dr. Ivice, doktor nikad ne bi smeo da digne ruke od pacijenata.
Valjda su Vas to ucili na medicini.
A na ginekologiji ?
Eto niste ginekolog, ali mozete li da mi date svoje misljeje o (ne)potrebnoj biopsiji ? :roll:
Hvala, unapred :wink:
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

I tako,dok mi sami sebi pisemo i odgovaramo (narocito ja :D ) nasa Dr. Ljubica Presetnik radi u privatnoj ordinaciji. Upravo sam zvala i pitala mogu li da se zakazem, naravno moze.
Da ne bude zabune, niko joj ne brani da radi i zaradjuje, ali jos jednnom : Zasto njeno ime stoji na listi moderatora ?, a videli smo definiciju toga sta moderatori rade.
Hajde, nismo valjda zapali u toliku apatiju da ne mozemo da iznesemo svoj stav, ili da odemo u drugu krajnost i da se zezamo kao Dr. Ivica.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ljudi imaju ozbiljnije stvari na umu,od toga da li se neki moderator pojavljuje ili ne! Retko ko ovde ostane bez odgovora, makar to i bila samo moralna podrska, jedino ako neko postavi bas strucno pitanje ili je u pitanju komplikovan problem, koji se ne resava preko foruma.To sto necije ima stoji,ne znaci nista.Nije placen za to,a ako se ne javlja nema veze,javice se neko drugi sa iskustvom i zeljom da pomogne.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Padme, na forumu sam ima sigurno dve godine, verovatno i vise i mogu da ti kazem par stvari: o ovom forumu apsolutno NIKO ne vodi racuna, da nema par entuzijasta on bi odavno propao... NIKADA ali NIKADA se nije znalo niti se danas zna ko stoji iza ovog foruma... ko ga je otvorio, kada i zbog cega... moderatora prakticno nema jer oni sto se tako nazivaju veze nemaju i ne rade nista osim sto recimo prete na PM... i odgovaraju u fazonu "obratite se lekaru"... korisnici su svojevremeno pokusavali da naprave neki red ovde ali nisu mogli sami... tako da je ova situacija ovde sasvim normalna... i nije samo dr Presetnik u pitanju...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Da se ja ispravim i dopunim: [pardon, nismo mi digli ruke od pacijenata (nekoliko lekara ovde i ja), nego od obracanja moderatorima i administratoru.

Sto rece Ka1, nemamo pojma ko stoji iz ovoga, ko je otvorio forum, cemu je zaista namenjen - prosto neverovatno, kao nekakva mitska virtuelna zemlja koja se sama stvorila ni iz cega i tako obitava :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

"kao nekakva mitska virtuelna zemlja koja se sama stvorila ni iz cega i tako obitava"

Sad jos samo da ga nazovemo www.SFRJ.com

:roll:
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Ja se secam samog pocetka foruma, bio je jedan psihijatar Ilankovic.
Nekoliko devojaka ga je iznerviralo, tako da se naljutio i otisao :P
Tako je pocelo, a kako vidim nije se previse promenilo.
:lol:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Dal' ja ne razumem ili sta? :roll:
Svi mi redovno posecujemo ovaj forum, uredno odgovaramo na poruke ili pitamo sta nas zanima i ne vidim sta je tu lose?! Ovaj forum upravo postoji zato sto se ljudi jos uvek javljaju, sto znaci da postoji potreba za ovako necim.
Koga je osnovao ne znam, valjda postoji da bi se bar na neki nacin pomoglo ljudima sa zdravstvenim problemima i opstaje, jer je to ne presusna tema...
A znajuci doktore kako provode radni dan, ne cudim se mnogo sto ih nema da se jave. Pogotovo kad se javi neki bezobraznik-ca, pa"oplete', onda ovaj lepo odustane i tako to valjda krene...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

BROD BEZ KORMILARA NA PUČINI INTERNETA

Post od PedjaDj »

Draga Padmé
ovo je bar od kada sam ja na njemu brod bez kormilara i gle čuda opstaje!?

A o kolegi Dr Nikoli Ilankoviću sam čuo sve najbolje i imao sam čast relativno skoro da ga upoznam. Izemeđu ostalog čovek je jedan od retkih ako ne jedini licencirani PSIHIJATAR -hipnotizer kod nas. Neodoljivo likom podseća na Hemingveja!
Drago mi je da čujem da je i on posećivao ovaj sajt, a očigledno da su ga određeni likovi odavde oterali.

Iz ugla lekara gledano nije ni malo lako uz sve obaveze odgovoriti na pojedina a kamo li i na sva Vaša pitanja!

Drugo ako ne i prvo postaje komično koliko niko ne želi (valjda je lenjost u pitanju?) da pretražuje po sajtu, jer skoro da nema teme o kojoj nismo pisali, pitanje na koje nismo odgovorili.

Niko ni ne pokušava da poštuje pravila postavljanja pitanja koja je na vrhu foruma ginekologija u lepljiva postavila poštovana i draga ObGyn. Svaki njen pokušaj skretanja pažnje na način formulisanja pitanja bio je praćen uvredama i pokušajima omalovažavanja i gde je sada ona? :( :( :(

Pomalo naivno zvuči kada neko očekuje da ovde reši svoj problem.
Ako niste do sada pročitali -pročitajte, na dnu početne strane foruma postoji NAPOMENA, kliknite na nju i valjda će vam sve biti jasnije?

Pozdrav i dobro zdravlje Dr PeđaDj :D :D :D
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Ja sajt posecujem jos od 2002. godine i secam se Ilankovicevog pisanja. Npr. Jedna devojka je pisala, da treba da provede vikend na selu, ali da se boji pasa. Dr. Ilankovic je odgovrio da psa treba vezati :D i resen problem.
Mislim da bi medicnska sestra sa psihijatrije rekla toj devojci da treba na terapiju da resi strah od pasa, a ne jedan psihijatar.
Sta ako je kerovi napadnu na sred ulice, ko ce da ih veze ?
Bilo je tu jos svakakvih odgovora.
Osim ovih bisera bilo vecina odgovora bila je u stilu : obratite se strucnjaku iz te oblasti, npr. eminentnom koznjaku Lalosevicu koji privatno radi tu i tu. Malo reklame za ispisnike i kolege s faksa.
Uostalom, kakav je to psihijatar, kad su tri klinke uspela da ga iznerviraju i oteraju sa sajata izazvvavsi njegovu histericnu reakciju ?
Ja nisam upoznala Ilankovica, ali je jedna njegova koleginica na pomen tog imena imala otprilke ovu reakciju :roll:
Priznaces da se psihijatri bolje poznaju unutar svog esnafa, kao i specijaliste drugih oblasti.
Btw i moj pok. deda neodoljivo podseca na Cercila. :D
P.S. Bolje da si mi odgovorio na pitanje, al nema veze i tako sam zakzala kod ginekologa face to face, nista od online medicine.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Htela sam da editujem post, al mi prodje 10 min., pa moram da pisem novi.
Hemingvej o ribama, Ilankovic o psima :lol:
Obratite paznju na poslednju recenicu, ni Hemingvej ne bi bolje 8)

Tamara
Novi clan

Pridružio: 10 Okt 2002

Poslao: Čet Okt 10, 2002 1:53 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Strah od psa presao je u fobiju.
Silom prilika ovaj vikend moram provesti u blizini tri psa. Hitno mi je potrebna pomoc u vidu smanjenja uticaja tog stresa na telo. Da li postoji neki lek koji to moze da ublazi, bilo sta... uplasena sam i ocajna.

Nazad na vrh

ilankovn
Moderator

Pridružio: 29 Jun 2002
Poslao: Čet Okt 10, 2002 7:00 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Nemojte se priblizavati psima!

Nazad na vrh

Tamara
Novi clan

Pridružio: 10 Okt 2002

Poslao: Čet Okt 10, 2002 8:12 pm Naslov:

Hvala Vam puno na brzom odgovoru.
Naravno da ima se necu priblizavati, ali oni nisu vezani i dele isto dvoriste i kucu u kojoj cu biti. Sve sam pokusala da to promenim ali nisam uspela, a morala bih biti tamo. Sta da radim? Zar ne postoji neki efikasan lek da prebrodim nekako ovaj vikend.

Nazad na vrh

ilankovn
Moderator

Pridružio: 29 Jun 2002
Poslao: Pet Okt 11, 2002 3:41 pm Naslov:

Lekovi koji deluju anksioliticki postoje, ali se moraju uzimati na preporuku i uz nadzor lekara odnosno nakon obavljenog lekarskog pregleda. Ipak je jednostavnije i pametnije VEZATI PSE ! /ili ne treba otici na takvo mesto/. Sve se u zivotu moze izbeci /ako se zeli/, sem kraj zivota!
Odgovori