PATOHISTOLOSKA DIJAGNOZA
-Ductectasia partim cystica et adenosis scleroticans glandulae mammae multifocalis cum mastidem chronica laevis-u uzetim iseccima koze i mamile nema znakova maligniteta
-naevus pigmentosus intradermalis partim papillomatosus
-metastasis carcinomatis invasivum glandulae mammae in lymphonodis(1/13)-pN1biPriroda: benigno
Naravno to nije kompletan HP nalaz.
Ono sto nam fali jeste ono najbitnije opis sva tri tumora kao i hormonski status. Da li mi neko moze reci kolikose ceka hormonski status? Meni je receno da se rezultat ceka i po mesec dana???!! Sto je mnogo mnogo je, a bez tog nalaza ne mozemo na konzilijum.
Ono sto meni nije jasno jeste da su izvadjene 2 limfne zlezde a u dijagnozi stoji1/13. Da li to znaci da od 13 uzoraka sa limfnih cvorova jedan je metastatski izmenjen?? Ako neko moze da mi pojasni sta znaci oznaka pN1bi.?!

Inace dg sa kojom je mama otpustena posle operacije je:
Ca mammae lat.sin. No III
Operacija: Biopsio ex tempore. amputatio mammae lat.sin.cum evacuationem axillae lat sin. Drain NoII
Ukoliko neko moze da mi pojasni ovo zadnje u vezi zahvacenosti limfnih cvorova bila bih mu jako zahvalna. Takodje ako neko zna koliko treba vremena za odredjivanje hormonskog statusa ?? Unapred hvala Pozzz