Vec duze vreme suprug i ja pokusavamo da dobijemo dete. Naime, jos pre godinu dana smo posumnjali da postoji neki problem oko zaceca, prvo sto mi je moj ginekolog savetovao je da suprug uradi spermogram, i rezultati su bili porazavajuci. Dijagnostikovana mu je Oligospermija II, pokretnih spermatozoida je imao 20%, slabo pokretljivih 30%, i nepokretnih cak 50%. Nakon terapije koja je trajala tri meseca i sastojala se od dva puta dnevno uzimanja lekova (nolvadex, zincosel, pronisan i l-arginin), primeceno je malo poboljsanje u spermogramu.Ustanovljena mu je Hipospermija, Imao je 30% pokretnih spermatozoida, 30% slabo pokretljivih i 40% nepokretnih. Oba puta mu je u uzorku nadjen mali broj bakterija koje su lecene antibiotikom. Nakon toga smo se obratili za pomoc, da kazem strucnijem lekaru koji nam je preporucio terapiju nekom vrstom lasera, terapija je trajala 15 dana i spermogram nakon nje je bio malo bolji, ali ne dovoljno da bismo dobili dete. Doktor nam je rekao da terapija deluje 6 meseci i da cu u tom periodu sigurno ostati u drugom stanju. Od terapije je proslo vec 8 meseci, i dalje nisam trudna, a doktor je van zemlje vec 2 meseca. Neznam sta da radimo, napomenula bih da sam sa svojih 19 godina imala spontani pobacaj ali ne sa svojim sadasnjim suprugom. Moj suprug nije pretrpeo nikakve povrede u predelu genitalija, niti je imao zauske, koje bi dovele do smanjenog broja pokretljivih spermatozoida, jedino na sta sumnjamo je njegov boravak u vojsci na Kosovu u periodu od proleca 1998 do leta 1999, tacnije za sve vreme bombardovanja. Htela bih da napomenem i to da se ja nisam podvrgla nikakvom testiranju, tako da postoji sansa da i kod mene postoji problem zaceca. Pisem vam ovo, da biste me uputili sta je sledece sto bi trebalo da uradim.
Unapred zahvalni