Pomozite!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomozite!!!

Post od milica83 »

Dobar dan!
Vec duze vreme suprug i ja pokusavamo da dobijemo dete. Naime, jos pre godinu dana smo posumnjali da postoji neki problem oko zaceca, prvo sto mi je moj ginekolog savetovao je da suprug uradi spermogram, i rezultati su bili porazavajuci. Dijagnostikovana mu je Oligospermija II, pokretnih spermatozoida je imao 20%, slabo pokretljivih 30%, i nepokretnih cak 50%. Nakon terapije koja je trajala tri meseca i sastojala se od dva puta dnevno uzimanja lekova (nolvadex, zincosel, pronisan i l-arginin), primeceno je malo poboljsanje u spermogramu.Ustanovljena mu je Hipospermija, Imao je 30% pokretnih spermatozoida, 30% slabo pokretljivih i 40% nepokretnih. Oba puta mu je u uzorku nadjen mali broj bakterija koje su lecene antibiotikom. Nakon toga smo se obratili za pomoc, da kazem strucnijem lekaru koji nam je preporucio terapiju nekom vrstom lasera, terapija je trajala 15 dana i spermogram nakon nje je bio malo bolji, ali ne dovoljno da bismo dobili dete. Doktor nam je rekao da terapija deluje 6 meseci i da cu u tom periodu sigurno ostati u drugom stanju. Od terapije je proslo vec 8 meseci, i dalje nisam trudna, a doktor je van zemlje vec 2 meseca. Neznam sta da radimo, napomenula bih da sam sa svojih 19 godina imala spontani pobacaj ali ne sa svojim sadasnjim suprugom. Moj suprug nije pretrpeo nikakve povrede u predelu genitalija, niti je imao zauske, koje bi dovele do smanjenog broja pokretljivih spermatozoida, jedino na sta sumnjamo je njegov boravak u vojsci na Kosovu u periodu od proleca 1998 do leta 1999, tacnije za sve vreme bombardovanja. Htela bih da napomenem i to da se ja nisam podvrgla nikakvom testiranju, tako da postoji sansa da i kod mene postoji problem zaceca. Pisem vam ovo, da biste me uputili sta je sledece sto bi trebalo da uradim.
Unapred zahvalni
:roll:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Milice,
niste naveli kompletni nalaz, prepišite komletni nalaz spermograma vašeg supruga, da bih vam odgovorio.

Koliko dugo već pokušavate da zatrudnite? Vaš BMI, eventualnu povećanu dlakavost, kada ste i sa koliko godina imali prvi ciklus, da li su vam ciklusi uredni itd.itd...
Što više podataka iznesete i mi ćemo vam lakše odgovoriti.

Pozdrav DrPeđaDj
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Potreban mi je savet ili necije iskustvo... :roll:

Oko godinu dana mm i ja pokusavamo da imamo bebu.Do toga naravno nije daslo.E sad...mm zna da je ranije (u pubertetu) imao nekih hormonalnih problema.Testosteron mi je bio skoro 0,estrogen povisen itd.Tada se lecio nekom hormonalnom terapijom i prestao sa tim.

Prosle godine je radio hormone ponovo (da naglasim da pritom vise od 5 godina nije bio ninakavoj terapiji) i rezultati hormona su bili dobri izuzev estrogena koji je i tada bio za nijansu povisen.

Bio je kod urologa na pregledu pre nekoliko dana i ustanovljeno je da je sve ok osim sto mu je urolog rekao da ima neku cistu na testisu za koju se sumnjalo da je prosirena vena,ali dr je isto rekao da ta cista nema uticaj na plodnost i da je ne treba dirati pre nego sto bude imao decu.

Mene zanima da li taj poviseni estrogen moze da ima uticaj na plodnost?
Spermogram radi u utorak,a prethodni koji je radio tada u pubertetu,prvo je bio ocajan,a nakon te hormonske terapije se dosta popravio,mada nije ni tada bio potpuno ok.Cini mi se da je imao dovoljan broj,ali slabo pokretnih.

Postoji li neki nacin da se to resi? :roll:
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

Menstruacija mi je uredna na svakih 28-30 dana, samo mi je jedanput u zivotu kasnila i to kada sam ostala u drugom stanju, prvi put sam dobila sa trinaest godina i od samog pocetka je bila redovna. Pokusavam da zatrudnim vec dve godine, i zato sam posumnjala da nesto nije uredu ili samnom ili sa suprugom. Nisam primetila da sam nesto vise maljava u odnosu na vecinu ljudi, vec sam primetila izrazeniju maljavost kod mojih drugarica nego kod sebe.
Rezultati spermograma moga supruga su sledeci
Prvi spermogram je radjen 23.10.06.
Zapremina ejakulata u 3cm kubnih, vreme razvodnjavanja 15 min, viskozitet normalan, ph vrednost 7,2.
Pokretljivost i broj spermatozoida
normokineza 20%, hipokineza 30%, akineza 50%
broj spermatozoida u 1 kubnom cm je 4375000, u celom ejakulatu 13125000
normalne forme 80.8%
patoloske forme glava 10.5%, vrat 3.5%, rep 5.2%
dijagnoza oligospermija 2
nakon terapije uradjen je jos jedan nalaz 22.01.07.
normokineza 30%, hipokineza 30%, akineza 40%
broj spermatozoida u 1 kubnom cm je 26250000, u celom ejakulatu 78750000
normalne forme 83.9%
patoloske forme glava 8.2%, vrat 2.6%, rep 5.3%
dijagnoza hipospermija
Posle jos jedne terapije je uradjen jos jedan spermogram 06.03.07.
normokineza 33%, hipokineza 37%, akineza 30%
Odgovori