Imam 29 godina i pre par dana saznala sam da sam trudna. jako sam srecna zbog toga, ali sam i u panici, jer sam, ne znajuci za trudnocu, u par navrata uzela 400mg brufena.
Takodje, proshle nedelje uzela sam jednu dozu pancef-a, ali, koliko znam samo cefalosporini nisu opasni u trudnoci.
Koliko je ibuporfen opasan u prvim nedeljama trudnoce (u vreme ochekivana menstruacije, tacnije)?
Molim vas za brzi odgovor.
Brufen i rana trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije ni jedno ni drugo opasno ali treba da se izbegava kada se za trudnocu vec zna.
Ni jedno ni drugo nema teratogeno dejstvo (kobno po plod).
Ali od sada najbolje bez lekova a ako mora umesto brufena mozes na bazi paracetamola, a od antibiotika samo na bazi penicilina.
Tako je meni rekla moja doktorka.
Ni jedno ni drugo nema teratogeno dejstvo (kobno po plod).
Ali od sada najbolje bez lekova a ako mora umesto brufena mozes na bazi paracetamola, a od antibiotika samo na bazi penicilina.
Tako je meni rekla moja doktorka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Da ne otvaram drugu temu,zanima me da li su kreme sa glikolnim kiselinama opasne u ranoj trudnoci, moze li doci do ostecenja ploda.Na nekoliko mesta sam procitala da u trudnoci ne bi trebalo koristiti kreme koje imaju te sastojke u sebi /to su obicno kreme za problematicnu kozu/.
Mislim da ovde ima jos devojaka kojih to zanima.
Mislim da ovde ima jos devojaka kojih to zanima.