Brufen i rana trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 18, 2007 11:44 pm

Brufen i rana trudnoca

Post od sky »

Imam 29 godina i pre par dana saznala sam da sam trudna. jako sam srecna zbog toga, ali sam i u panici, jer sam, ne znajuci za trudnocu, u par navrata uzela 400mg brufena.
Takodje, proshle nedelje uzela sam jednu dozu pancef-a, ali, koliko znam samo cefalosporini nisu opasni u trudnoci.
Koliko je ibuporfen opasan u prvim nedeljama trudnoce (u vreme ochekivana menstruacije, tacnije)?

Molim vas za brzi odgovor.
XANJAX
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 12:37 pm

Post od XANJAX »

I mene zanima
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Nije ni jedno ni drugo opasno ali treba da se izbegava kada se za trudnocu vec zna.
Ni jedno ni drugo nema teratogeno dejstvo (kobno po plod).

Ali od sada najbolje bez lekova a ako mora umesto brufena mozes na bazi paracetamola, a od antibiotika samo na bazi penicilina.
Tako je meni rekla moja doktorka.
Slika
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Možete otići na FDA sajt- SafeFetus.com
Sve najbolje
Ksenija
XANJAX
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 12:37 pm

Post od XANJAX »

Hvala
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

Da ne otvaram drugu temu,zanima me da li su kreme sa glikolnim kiselinama opasne u ranoj trudnoci, moze li doci do ostecenja ploda.Na nekoliko mesta sam procitala da u trudnoci ne bi trebalo koristiti kreme koje imaju te sastojke u sebi /to su obicno kreme za problematicnu kozu/.
Mislim da ovde ima jos devojaka kojih to zanima.
Odgovori